Με ιδαίτερη κατάνυξη τέσσερις περίπου χιλιάδες ορθόδοξοι πιστοί του Μονάχου έλαβαν μέρος στην περιφορά του Ειταφίου της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου από τον ιερό ναό και την κεντρική λεωφόρο(Ungererstr.) μέχρι την είσοδο του μεγάλου Βορείου Κοιμητηρίου του Μονάχου.

 

Εκεί εψάλλη δέησις για την ανάπαυση των κακοιμημένων και ιδιαίτερα των εκατοντάδων ελλήνων συμπατριωτών μας που αναπαύονται στη βαυαρική γή, μετά από χρόνια σκληρής εργασίας στη μετανάστευση.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βέτσης , ο Πρεσβύτερος -Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης και ο ιεροδιάκονος Νικόλαος Τζώρτζης. Ο ιεροψάλτες Πασχαλης Δουγαλής και ο Ζήνων με τους συνοδούς των απέδωσαν θαυμάσια και με βυζαντινό ύφος τα τροπάρια της ακολουθίας.

Τον Επιτάφιο στὀλισαν με περισσή αγάπη και δεξιοτεχνία οι κυρίες της Ενορίας.

Ιδιαίτερο χρώμα ελληνορθόδοξης παρουσίας έδωσαν οι νεανἰδες και νέοι της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου και του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου, που συνόδευσαν τον Επιτάφιο με τις παραδοσιακές εθνικοτοπικές τους στολές.

Ο προιστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σώμος, παιδί μεταναστών που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αννόβερο, με καταγωγή ηπειρωτική εκ πατρός και ποντιακή εκ μητρός, καί άριστος χορευτής των παραδοσιακών χορών, προσκάλεσε και τους δύο συλλόγους στην περιφορά του Επιταφίου.

 

Φωτογραφίες από τον κ. Νικόλαο Σιώμο, Βασίλειο Αδημούδη και π. Μαλαμούση.
Με ευχές
Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ