– Μόνον το 42% των ερωτηθέντων Γερμανών επιθυμεί να θέσει και πάλι η Άνγκελα Μέρκελ υποψηφιότητα για την καγκελαρία, ενώ το 50% την απορρίπτει!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μεγάλη πτώση καταγράφεται στην δημοτικότητα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ, μεταξύ των συμπατριωτών της, που φαίνονται, πλέον, να είναι διχασμένοι αναφορικά με την πρόθεσή της να ξαναβάλει υποψηφιότητα για την καγκελαρία της Γερμανίας!
Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η κυριακάτικη εφημερίδα “Bild am Sonntag”, ο ένας στους δύο Γερμανούς δεν επιθυμεί για τέταρτη φορά την υποψηφιότητα της Προέδρου του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) για την καγκελαρία.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο “Emnid”, μόνον το 42% των ερωτηθέντων επιθυμεί να θέσει και πάλι η Άνγκελα Μέρκελ υποψηφιότητα για την καγκελαρία, ενώ το 50% την απορρίπτει.
Πάντως, μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματός της, το ποσοστό το οποίο τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας της ανέρχεται σε 70% και μόνον το 22% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά.

Κατά το περιοδικό “Der Spiegel”, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, φέρεται να μην προτίθεται να ανακοινώσει την νέα υποψηφιότητά της για τέταρτη θητεία, πριν την Άνοιξη του 2017

Όπως δείχνουν τα συγκριτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, η συμπάθεια για την Άνγκελα Μέρκελ φθίνει, δεδομένου ότι πέρυσι τον Νοέμβριο τάσσονταν υπέρ της υποψηφιότητάς της το 45% των ερωτηθέντων και την απέρριπτε το 48%.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, φέρεται να μην προτίθεται να ανακοινώσει την νέα υποψηφιότητά της για τέταρτη θητεία, πριν την Άνοιξη του 2017.
Ο λόγος της στάσης της αυτής φέρεται να είναι, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος θέλει πρώτα να διασφαλίσει την υποστήριξη του Προέδρου, Χορστ Ζέεχοφερ από το αδελφό κόμμα CSU στο Μόναχο.
Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει, επικαλούμενο πηγές στους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, πως το περιβάλλον της φοβάται, ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της χωρίς την υποστήριξη του Ζέεχοφερ θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτική ζημιά.

Εάν η Μέρκελ θέσει ξανά υποψηφιότητα και επανεκλεγεί Καγκελάριος της Γερμανίας, τότε ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ήταν Καγκελάριος επί 16 χρόνια!

Την αρχική της πρόθεση να ανακοινώσει δημόσια την υποψηφιότητά της για την Καγκελαρία την Άνοιξη του 2016, την ανέβαλε αρχικά για το εφετινό Φθινόπωρο, λόγω της προσφυγικής κρίσης και της διαμάχης, που ξέσπασε για το θέμα αυτό εντός του συντηρητικού κόμματος, δηλαδή μεταξύ CDU και του αδελφού CSU. Τώρα φαίνεται, όμως, πως και αυτός ο στόχος αναβάλλεται.
Σημειώνεται, ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι Καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 και, στην παρούσα φάση, η μακροβιότερη ηγέτης της Ευρώπης. Η 62χρονη πολιτικός συγκυβερνά για δεύτερη φορά με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), στον δεύτερο λεγόμενο “Μεγάλο Συνασπισμό”. Εάν θέσει ξανά υποψηφιότητα και επανεκλεγεί Καγκελάριος, τότε ενδέχεται να σπάσει το ρεκόρ του Χέλμουτ Κολ, ο οποίος ήταν Καγκελάριος επί 16 χρόνια!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ