Και οι δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 12,5% και 7,3% αντιστοίχως, εμφανίζουν ως τρίτο κόμμα την “Χρυσή Αυγή” και αφήνουν εκτός Βουλής τους ΑΝ.ΕΛ, την “Ένωση Κεντρώων” και το “Ποτάμι”!

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που διεξήχθηκαν τις τελευταίες ημέρες, για λογαριασμό των εφημερίδων “Ελεύθερος Τύπος” και “Real News”.
Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση της “Opinion Poll”, η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) προηγείται κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στην έρευνα της “MRB” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται κατά 7,3%.
Όπως δείχνει η δημοσκόπηση της “Opinion Poll”, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 31% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 18,5%.
Τρίτο κόμμα είναι η “Χρυσή Αυγή” με 6,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%. Η “Δημοκρατική Συμπαράταξη” συγκεντρώνει 5%, ενώ στην Βουλή φαίνεται να εισέρχεται και η “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που συγκεντρώνει ποσοστό 3%. Οι ΑΝ.ΕΛ, όπως και η “Ένωση Κεντρώων” φαίνεται να συγκεντρώνουν 2% και να μένουν εκτός Βουλής, όπως συμβαίνει με τo “Ποτάμι” και την “Λαϊκή Ενότητα”, που συγκεντρώνουν 1,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνει το 12,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 5,7% δηλώνει, ότι δεν θα ψηφίσει και το 2%, ότι θα «ρίξει» λευκό ή άκυρο.
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 61,2% έναντι 14%, που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“MRB”: Η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% στην πρόθεση ψήφου και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, καθώς αυτός συγκεντρώνει το 16,9% των ψήφων!

Στην δημοσκόπηση της “MRB”, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας “Real News”, η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% στην πρόθεση ψήφου και προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,3%, ο οποίος συγκεντρώνει το 16,9% των ψήφων. Ακολουθεί η “Χρυσή Αυγή” με 6,3%, η “Δημοκρατική Συμπαράταξη” με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η “Ένωση Κεντρώων” με 2,5%, οι ΑΝ.ΕΛ με 2,4%, το “Ποτάμι” με 2,1%, και τα κόμματα “Πλεύση Ελευθερίας” και “Λαϊκή Ενότητα” με 1,3% αμφότερα. Στο 19,8% υπολογίζεται το λευκό/άκυρο και η αποχή, ενώ στο 9% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 39%, συγκεντρώνοντας 59,6%, έναντι 20,6%, που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συγκεντρώνει 30,4%, έναντι 19,3% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 48,3% απάντησε, ότι κανένας εκ των δύο δεν είναι κατάλληλος για Πρωθυπουργός.

nd

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ