Ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό σεμινάριο για την κατάθλιψη πρόκειται να παρουσιάσει η Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας την Κυριακή 24 Ιουλίου, στο Ελληνικό Κέντρο. Έλληνες ειδικευμένοι γιατροί θα εξηγήσουν με απλό τρόπο τι είναι η κατάθλιψη (depression), ποια είναι τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται.

Το Σεμινάριο προσφέρεται δωρεάν, είναι ανοιχτό στο κοινό και θα λάβει χώρα στον ημιώροφο του νέου κτιρίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (Level M, 168 Lonsdale St, Μελβούρνη), στις 5.00μμ.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας να ενημερώσει σωστά την ελληνική παροικία για την κατάθλιψη και θα πρέπει να το παρακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότεροι.

Οι ομιλίες θα αρχίσουν στις 5.00μμ με εισαγωγή και καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Ένωσης Δρ Mαρίνη Πυρπυρή. Στη συνέχεια ο ψυχίατρος Δρ Αθανάσιος Κοκκινιάς θα εξηγήσει τι είναι η κατάθλιψη, ενώ ο γενικός παθολόγος ιατρός Δρ Νίκος Ρούμπος θα συζητήσει πώς μπορεί να βοηθήσει ο οικογενειακός γιατρός.

Στις κατάλληλες ιατρικές θεραπείες και τις κατάλληλες ψυχολογικές θεραπείες θα αναφερθούν αντίστοιχα η ψυχίατρος Δρ Ρία Ζεργιώτη και ο ψυχολόγος Δρ Παναγιώτης Κυριακούλης.

Οι ομιλίες θα γίνουν στα Αγγλικά και στα Ελληνικά και στο τέλος θα δοθεί αρκετός χρόνος στο κοινό για να κάνει σχετικές ερωτήσεις στις οποίες θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι ομιλητές όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.

 

Το Σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.

 

Πότε: Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, 5:00pm

Πού: Ελληνικό Κέντρο, (Mezzanine, 168 Lonsdale St, Melbourne)

 

melvour

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ