Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και του Συντονιστικού Συμβουλίου Μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης καλωσορίζουν, τον Αντιστράτηγο και Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνο Γκατζογιάννη και τον Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο καθώς επίσης και τον Δήμαρχο Χανίων κ. Ανάστασιο Βάμβουκα.
Σκοπός της επίσκεψης τους αποτελούν οι εορταστικές εκδηλώσεις της 75ης Επετείου για τη Μάχη της Κρήτης, στις οποίες και θα παραστούν, αποδεχόμενοι την πρόσκληση των Κρητικών Σωματείων της Μελβούρνης με ιδιαίτερη τιμή.konstantinos_gkatzogiannis
Τα δυο σωματεία έχουν οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει αλλά και θα δώσει το μήνυμα στους προσκεκλημένους ότι οι Κρήτες της Αυστραλίας δεν ξεχνούν και αποτίουν φόρο τιμής στους Ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Κρήτης.
Μεταξύ άλλων το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί Κρητικό Γλέντι καλλιτεχνικό κομμάτι της οποίας έχουν αναλάβει ο Γιώργος Μαγγελάκης με το συγκρότημα του απευθείας αφηχθέντες από τη Κρήτη και με τα χορευτικά συγκροτήματα των δυο συλλόγων να δίνουν λαμπρό, γνήσιο Κρητικό αέρα στη βραδιά.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθουν τη Κυριακή 10 Απριλίου 2016 με την Επίσημη Παρέλαση των τμημάτων, κατάθεση στεφάνων, ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με την συμμετοχή των θρησκευτικών, Προξενικών και Πολιτικών μας αρχών και ολόκληρης της Ελληνικής Παροικίας. Επίσης συμμετέχουν όλα τα τμήματα των Αυστραλών και Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών & Βετεράνων Αγωνιστών της Μάχης της Κρήτης καθώς επίσης και μια πληθώρα ελληνικών Σχολείων και παροικιακών Οργανισμών. Της παρέλασης θα προηγηθεί Δοξολογία στον Ιερό Αρχιεπισκοπικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου 221 Dorcas Street South Melbourne χοροστατούντος του Πάτερ Χρήστου Δημολιάνη.

Pancretan Association of Melbourne

Anastasios  Vamvoukas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ