Μια μοναδική έκδοση στην οποία καταγράφεται ένα διαφορετικό κομμάτι της ιστορίας του αθλητισμού και ειδικότερα της ΑΕΚ, με τίτλο «’Ολες οι ΑΕΚ του κόσμου», του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη, πρόκειται να παρουσιαστεί στο Ελληνικό Κέντρο, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου.

Το βιβλίο, αποτελεί μια σημαντική ερευνητική εργασία πέντε ετών, με καταγραφή τουλάχιστον 302 σωματείων σε όλο τον κόσμο από την δεκαετία του ’20 μέχρι σήμερα.

Δηλαδή, όλων των αθλητικών σωματείων που ονομάζονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημά τους τον δικέφαλο αετό. Δυσεύρετα αρχεία εφημερίδων από το 1924 (έτος ίδρυσης της ΑΕΚ) αλλά και αφηγήσεις παλιών, φέρνουν στο φως στοιχεία άγνωστα μέχρι σήμερα στο ευρύ κοινό.

Η όλη δουλειά περικλείεται σε 60.000 λέξεις και πάνω από 1000 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες.

Η επίμονη έρευνα μας ταξιδεύει σε κάθε σημείο του πλανήτη μέχρι την Ινδία και τον Παναμά, όπου και εκεί  υπάρχουν… η ΑΕΚ και ο δικέφαλος. Στην Ελλάδα και την Κύπρο, κάθε περιοχή έχει την δική της εκπρόσωπο, η καταγραφή της οποίας γίνεται με έναν ξεχωριστό τρόπο αφήγησης της ιστορίας του κάθε τόπου.

Οι αμέτρητοι φίλοι της ΑΕΚ, αλλά και οι λάτρεις της ιστορίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού θα γνωρίσουν μέσα από το βιβλίο αυτό, νέα άγνωστα στοιχεία για τόπους και ομάδες που συνδέονται με μαεστρικό τρόπο μέσα από το πέρασμα των χρόνων.

Ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «10 στην Ενημέρωση» στην ΕΡΤ1, ασχολείται με τα κοινά της ΑΕΚ από μικρό παιδί.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Ελληνικό Κέντρο (DelphiBankMez, 168 LonsdaleStreet, Μελβούρνη), στις 7.00μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

 

 Greek Community of Melbourne

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ