Τα Σχολεία Γλώσσας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης δέχθηκαν με μεγάλη χαρά πρόταση του σχολείου Trinity Grammar να προσφέρουν τις γνώσεις τους, σε γλωσσικό και πολιτιστικό επίπεδο, και να μεταδώσουν τη ζωντάνια και την ομορφιά της ελληνικής γλώσσας, μέσω του προγράμματός τους «Ελληνικά για Αρχαρίους» αλλά και την ποικιλία της μουσικής και των χορών με το πρόγραμμα των παραδοσιακών χορών, στους μαθητές του.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τους προγράμματος, οι μαθητές τις Γ’ Γυμνασίου του σχολείου Trinity Grammar, διεξήγαγαν ένα ερευνητικό πρότζεκτ που αφορούσε το μεταναστευτικό κύμα που υπήρχε στη Μελβούρνη. Σε μια ευρύτερη κλίμακα, οι μαθητές, μελέτησαν την ιστορία της μετανάστευσης, τον πολιτισμό αλλά και τη γλώσσα. Μερικές ομάδες μαθητών, επικεντρώθηκαν στην ελληνική διασπορά και η Ελληνική Κοινότητα, μέσω των σχολείων της, προσέφερε τις γνώσεις στον γλωσσικό τομέα παρουσιάζοντας στις ομάδες των μαθητών το ελληνικό αλφάβητο, τους ήχους των γραμμάτων και τον ήχο των συλλαβών.

Οι μαθητές είχαν μια μοναδική ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την όμορφη γλώσσα μας και να διαβάσουν μερικές προτάσεις και λέξεις στα ελληνικά. Τους δόθηκε ακόμη, η δυνατότητα να ακούσουν και να χορέψουν  διάφορους παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Νίκου Παπαευθυμίου.

Η Κοινότητα ευχαριστεί το Σχολείο Trinity Grammar για την εμπιστοσύνη του και εύχεται η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των Σχολείων της Κοινότητας θα βρείτε στον σύνδεσμο: greekcommunity.com.au/glb. Αν επιθυμείτε να εντάξετε στα σχολεία σας το πρόγραμμα αυτό επικοινωνήστε με τα γραφεία της Κοινότητας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: info@greekcommunity.com.au

Stavros Messinis
Σταύρος Μεσσήνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ