• Γ. Ράτας: «Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη για να μπορέσει να πετύχει» 
  • Σ. Κούλογλου: «Συνένοχοι όσοι κλείνουν τα μάτια στον φασισμό»
  • Δ. Παπαδημούλης: «150 δισ. ευρώ το χρόνο χάνονται από φορολογική απάτη και από μη καταβολή ΦΠΑ»

Εδώ το βίντεο με υπότιτλους: https://www.youtube.com/watch?v=z4SQEOLAnac

Παρακάτω ολόκληρη η απομαγνητοφώνηση

Βασίλης Κατσαρδής: Γεια σας κυρίες και κύριοι. Αμέσως τώρα ξεκινά το βίντεο μήνυμα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη Ολομέλεια του Οκτωβρίου.

Γιούρι Ράτας

Ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς της Ευρώπης, ο Εσθονός Γιούρι Ράτας βρέθηκε στην Ολομέλεια για να συζητήσει με τους Ευρωβουλευτές για το μέλλον της Ένωσης. Ο κος Ράτας τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη για να μπορέσει να πετύχει.

Δημήτρης Παπαδημούλης:

Συμφωνώ μαζί σας, ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και καλύτερη Ευρώπη.

Τώρα κινδυνεύει αυτό το ιστορικό εγχείρημα, από όσους ανιστόρητα και ανόητα παρομοιάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Σοβιετική Ένωση. Είναι οι ακροδεξιοί, αντι-Ευρωπαίοι εθνικιστές και λαϊκιστές, που θέλουν να γυρίσουμε πίσω, στα σύνορα, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.

Ανήκετε σε μια νέα γενιά πολιτικών, και πιστεύω ότι αυτή η νέα γενιά οφείλει να πάρει ακόμη πιο ισχυρές ηγετικές πρωτοβουλίες, για μια καλύτερη, δημοκρατικότερη, κοινωνική Ευρώπη

Επιθέσεις νεοφασιστών

 Βασίλης Κατσαρδής: Όπως τόνισε και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, παρατηρούμε τελευταία την επικίνδυνη αύξηση ρατσιστικών επιθέσεων από νεοφασιστικές ομάδες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ένωση. Μόλις πρόσφατα, η Ιταλίδα Ευρωβουλεύτρια της Αριστεράς Ελεονόρα Φορέντσα δέχτηκε ανοιχτά βίαιη επίθεση στην Ιταλία του Σαλβίνι, ενώ ένας συνεργάτης της ξυλοκοπήθηκε άγρια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το θέμα συζητήθηκε στην Ολομέλεια, όμως αρκετοί ευρωβουλευτές αποφάσισαν να…συζητούν για τα εγκλήματα του Στάλιν…

Στέλιος Κούλογλου:

«Την ώρα που μιλάμε για την άνοδο της νεοφασιστικής βίας στην Ευρώπη, κάποιοι συνάδελφοι αναφέρονται στον κομουνισμό και τον σοσιαλισμό. Στην πραγματικότητα με αυτό που κάνετε αθωώνετε τον φασισμό. Η Χρυσή Αυγή, το νεοναζιστικό κόμμα που έχουμε στην Ελλάδα, θα τρίβει τα χέρια της που σας ακούει. Σε αυτούς κλείνετε τα μάτια, και κλείνοντάς τα είστε στην πραγματικότητα συνένοχοι.»

VAT

Τέλος, να περάσουμε σε ένα οικονομικό θέμα. Η Ολομέλεια συζήτησε εκτενώς το ζήτημα της απλούστευσης ορισμένων κανόνων στο σύστημα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) στην Ένωση.

Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Χάνουμε περίπου 150 δισ. ευρώ το χρόνο από φορολογική απάτη και από μη καταβολή ΦΠΑ.

Τα μέτρα που προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και που συγκλίνουν με τα μέτρα της Κομισιόν, οδηγούν σε εναρμόνιση, απλούστευση, περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία. Με ενίσχυση της διαφάνειας, με ευρωπαϊκό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών, και μπορούν, αν εφαρμοστούν, να εξασφαλίσουν έσοδα 45 δισ. Ευρώ ετησίως, και να μειώσουν το κόστος για τις επιχειρήσεις κατά 1 δισ. ετησίως.»

 Βασίλης Κατσαρδής: Ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετήσουμε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Ολομέλεια στα τέλη του μήνα. Από εμένα, το Βασίλη Κατσαρδή και από την Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Στρασβούργο, να είστε καλά και καλή συνέχεια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ