Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Παρά το καινούργιο πακέτο διάσωσης, ο κίνδυνος να εγκαταλείψει τελικά η Ελλάδα το ευρώ παραμένει ισχυρός, δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος, αιγυπτιακής καταγωγής Μωχάμεντ Ελ Εριάν.
Μιλώντας στο CNBC ο 57χρονος ειδικός σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ζητήματα ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι
«το βασικό σενάριο εξακολουθεί να είναι, ότι η Ελλάδα θα βγει τελικά από την ευρωζώνη».euro-nea
Κατά την άποψη του Ελ Εριάν, το βραχυπρόθεσμο πλάνο, το οποίο ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο νωρίς την Πέμπτη, μάλλον θα υλοποιηθεί σχετικά ομαλά, όμως αυτή η συμφωνία στο σύνολό της «απλώς καθυστερεί το αναπόφευκτο».

“Η Ελλάδα δεν πιστεύει στο πρόγραμμα. Έτσι, η εφαρμογή θα έχει πολλές παγίδες. Η χρηματοδότηση θα είναι πολύ δύσκολη”

Παρά το γεγονός, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη την αύξηση δανεισμού μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, μακροπρόθεσμα η κατάσταση θα γίνει «πολύ άσχημη» για την Ελλάδα, προειδοποίησε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του γερμανικού χρηματοπιστωτικού γίγαντα “Allianz”.
«Η Ελλάδα δεν πιστεύει στο πρόγραμμα. Έτσι, η εφαρμογή θα έχει πολλές παγίδες. Η χρηματοδότηση θα είναι πολύ δύσκολη», επεσήμανε ο ίδιος και τόνισε:
«Δεν θα είναι εύκολο να ανακάμψει η οικονομία της χώρας, που συνεχίζει να καταρρέει». Ο ίδιος προσέθεσε, ότι η αναδιάρθρωση και η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα είναι “ακριβή υπόθεση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ