Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες.

Εφέτος συμπληρώνονται 195 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τον μαρτυρικό θάνατο του Εθνομάρτυρα Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου Ε΄, με τον απαγχονισμό του, την Κυριακή του Πάσχα, 10 Απριλίου 1821. Επίσης εφέτος συμπληρώνονται και 270 χρόνια από τη γέννηση του.

190 χρόνια από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου, την Κυριακή των Βαίων, 10 Απρλίου 1826 και τον ηρωικό θάνατο του Εθνομάρτυρα και Νεομάρτυρα Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ, καθώς επίσης και 240 χρόνια από τη γέννησή του.

Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, την ημέρα τιμής της αγίας μνήμης του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ (10 Απριλίου), την αναγραφή του ονόματός του και πολλών άλλων αγωνιστών στα Προπὐλαια του Μονάχου και την ημέρα τιμής του Νεομάρτυρα Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ, θα τελέσουμε εκκλησιαστική ακολουθία την

Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 3 μ.μ. στα Προπύλαια
(U-Bahn 2, Στάση Königsplatz)
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Σύντομη αναφορά στα δύο ιστορικά γεγονότα και γενικώτερα στους ήρωες του 1821
-Επιμνημόσυνη δέηση με τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο και τη Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Νικολακοπούλου, καθηγητή του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου
-Χαιρετισμό της Γενικής Προξένου κ. Παναγιώτας Κωνσταντινοπούλου
-Σύντομη ξενάγηση στα Προπύλαια από τον ιστορικό κ. Dr. Reinhard Bauer
-Tην εκδήλωση θα πλαισιώσει με κλαρίνο ο κ. Βασίλειος Αβραάμ

Προσκαλούμε εγκάρδια την Παροικία μας στην εκκλησιαστική αυτή τελετή, για να αποτίσουμε όλοι μαζί την πρέπουσα τιμή σ’αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.

Ιερά Μητρόπολις Γερμανίας
buero.bayern@orthodoxie.net

monaxo-ekdilosi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ