Στις 4 Ιουνίου 2016 έλαβε χώρα στο Μόναχο η φετεινή παγγερμανική εκδήλωση για τη Δωρεά Οργάνων από ανθρώπους που είναι κλινικά νεκροί, σε συνανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη μεταμόσχευσης.

Η Ημέρα Δωρεάς Οργάνων οργανώνεται από 34ετίας κάθε χρόνο εκ περιτροπής σε ένα από τα κρατίδια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. malamousis2

Η εκδήλωση άρχισε με διεκκλησιαστική συμμετοχή της ρωμαιοκαθολικής, της ευαγγελικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας Μονάχου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί αποδέκτες οργάνων σώματος. Στις σύντομες παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν στις παθήσεις τους και στη συμμετοχή τους στη διαδικασία μεταμόσχευσης. Με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησαν τους δότες και τους συγγενείς τους για την φιλάνθρωπη αυτή προσφορά ζωής.

Στη Γερμανία περιμένουν 10.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά να βρεθεί κάποιος δότης που θα τους χαρίσει περαιτέρω τη ζωή.

Την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ενώ ο Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του καθηγητή της Ορθόδοξης Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, κ. Κωνσταντίνου Νικολακοπούλου, απέδωσε θαυμάσια ορθόδοξους εκκλησιαστικούς ύμνους. Στη χορωδία μετείχε και ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ιερατικώς προιστάμενος της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου.

Ακολούθως στη κεντρική πλατεία Μονάχου, την Μαρίενπλατς, ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας κ. Χέρμαν Γκρόε και η βαυαρή Υπουργός Υγείας κ. Μέλανι Χουμλ αναφέρθηκαν διεξοδικά στο θέμα και παρώτρυναν τους επισκέπτες να γίνουν δωρητές και δότες οργάνων. Περίπτερα με πλούσιο πληροφοριακό υλικό παρείχαν τις σχετικές οδηγίες.malamousis1

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης έχει δηλώσει γραπτώς τη βούλησή του για Δωρεά Οργάνων του σώματός του, εφόσον κριθεί ότι είναι κλινικά νεκρός και κατέχει και τη σχετική ταυτότητα.

Να σημειωθεί ότι η Ορθόδοξος Επισκοπική Συνέλευση στη Γερμανία (OBKD) στηρίζει τις μεταμοσχεύσεις και τη Δωρεά Οργάνων κλινικά νεκρών, με γραπτή τοποθέτησή της στη γενική της συνέλευση, στις 22 Φεβρουαρίου 2014.

Ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική
Απόστολος Μαλαμούσης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου
Στις φωτογραφίες 1 και 2 ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης εν μέσω των συνδιοργανωτών και των ληπτών οργάνων από κλινικά νεκρούς.
Στη φωτογραφία 3 ο Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών. Τρίτος από αριστερά ο καθηγητής κ. Νικολακόπουλος και δίπλα του ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμοςmalamousis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ