Αγαπητοί φίλες και φίλοι της μουσικής μας πατρώας παράδοσης,

Η από καιρό προγραμματισμένη τιμητική εκδήλωση για το μεγάλο δάσκαλο και ερευνητή της βυζαντινής μας μουσικής, που αποτελούσε για όλους εμάς, μετά τη γνωστοποίηση της προς Κύριον εκδημίας του την 18η Μαΐου 2014, τιμητική υποχρέωση προς το πρόσωπό του, επιτέλους λαμβάνει το Σάββατο 22α Νοεμβρίου 2014 «σάρκα καί οστά». (Πρβλ. https://www.youtube.com/watch?v=TbMkljlnfxA&spfreload=10)

Σάς καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας (και ενδεχομένως με τις προσωπικές μαρτυρίες σας) αυτό το παραδοσιακό βραδυνό, όπου θα οργανώσουμε ένα πολυποίκιλο «Μουσικολογικό οδοιπορικό μνήμης και τιμής» στο Λυκούργο Αγγελόπουλο, τον άνθρωπο που έβαλε στα «σαλόνια» του παγκοσμίου μουσικού ρεπερτορίου την μέχρι πρότινος περιφρονημένη βυζαντινή μουσική παράδοση.

Το «Μουσικοφιλολογικό Μνημόσυνο» θα είναι πολύμορφο, πολυποίκιλο και θα λάβει χὠρα στην ελληνική γλώσσα. Θα περιλαμβάνει:

· Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Λ. Αγγελόπουλου με πολλά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από τον υπογράφοντα, ο οποίος ως πολυετής μαθητής και ακόλουθος του δασκάλου, θα αναφέρει και πολλά προσωπικά βιώματα

· Παρουσίαση επιλεγμένων διαφανειών από την αξοθαύμαστη δραστηριότητα της «Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας»

· Προβολή σχετικών ταινιών, οι οποίες καταδεικνύουν εκ του σύννεγυς την πολυσχιδή προσφορά του τιμωμένου ως ερευνητής, εκτελεστής, διδάσκαλος και συνθέτης της βυζαντινής μουσικήςGMVM - Poster Aggelopoulos - Sample

· Παρουσίαση μουσικών διαφανειών και σύντομα παραδείγματα διδασκαλίας και εκτέλεσης της βυζαντινής σημειογραφίας

· Εκτέλεση άγνωστων μουσικών συνθέσεων του Λ. Αγγελόπουλου από το «Βυζαντινό Χορό Ιεροψαλτών Μονάχου»

· Προσωπικές μαρτυρίες και βιώματα όσων εκ των παρόντων εγνώρισαν τον αείμνηστο δάσκαλο.

Ασφαλώς και είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για μια τελείως ειδική και ξεχωριστή εκδήλωση από το χώρο της γνήσιας μουσικής μας παράδοσης. Γι’ αυτό καλούμε εγκάρδια όσους νιώθουν κι αγαπούν αυτή την παράδοση, και θα χαρούμε ιδιαίτερα εάν, ως πολλαπλασιαστές, προωθήσετε αυτήν την ανακοίνωση σε πρόσωπα, που εσείς νομίζετε ότι θα τους «αγγίξει» αυτή η ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη για το Μόναχο τιμητική εκδήλωση. Παρακαλώ επίσης όσους διαθέτουν ατομικές ή λοιπές ιστοσελίδες κι έχουν πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης να αναρτήσουν την ανακοίνωσή μας.

Με τιμή και φιλικούς χαιρετισμούς

Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ