Αγαπητοί φίλοι!

Με την ευκαιρία επετειακής ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των Ελλήνων της Ανατολής – 19η Μαΐου, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. και ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας σας προσκαλούμε στην εκδήλωση  «Γενοκτονία – δικαίωμα στη μνήμη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 (έναρξη 17.00) στις εγκαταστάσεις του Οίκου Εθνοτήτων της Μόσχας (αίθουσα Νο 2).

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Προβολή δύο ντοκιμαντέρ «Η Γενοκτονία των Ποντίων», στην ελληνική, με υποτίτλους στη ρωσική (διάρκειας 34΄ και 21΄αντίστοιχα).
  • Σύντομη ιστορική επισκόπηση: Η παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους (8ος αι. π.Χ. -1923 μ.Χ.) . Έλληνο-τουρκικός πόλεμος 1919-1923 – Μικρασιατική Καταστροφή».
  • Η Γενοκτονία και η Μικρασιατική μέσα από τα αποσπάσματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, με τη συμμετοχή καθηγητών και σπουδαστών του Κ.Ε.Π., της Χορωδίας του Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνική δ/νση – Ινέσσα Εφραιμίδου) και του Χορευτικού Συγκροτήματος του Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνική δ/νση Οξάνα Ρακτσέγιεβα και Ευστάθιος Νικητόπουλος).

2021-05-19_13

Пαρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την εκδήλωση να συνδεθούν στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο, στη διαδικτυακή πλατφόρμα zoom:

https://us02web.zoom.us/j/81213169940?pwd=WHp4RWhUeHNWSERxY0ZDN0Y0TVp3dz09

ID: 812 1316 9940

Passcode: 703736

 

  Την εκδήλωσή μας δύνασθε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο youtube κανάλι του Κ.Ε.Π., στον εξής σύνδεσμο https://www.youtube.com/channel/UCViNQH3EVWwAU6STJiFi8tQ

Επιμορφωτικό υλικό, ιστορική επισκόπηση των γεγονότων της περί ου ο λόγος περιόδου, δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο http://www.hecucenter.ru/up/ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ__ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ_GREEK___.pdf

Για περισσότερες πληροφορίες  δύνασθε να απευθύνεσθε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Κ.Ε.Π. info@hecucenter.ru, hcc@mail.ru, καθώς και να αντλείτε ενημέρωση από το Δικτυότοπό μας  www.hecucenter.ru

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!

Σας περιμένουμε στη διεύθυνση: Οίκος Εθνοτήτων Μόσχας, 4, Novaya Basmannaya str., αίθουσα Νο 2, (metro station «Krasnie vorota»), Moscow.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ/ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ

στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

ΚΕΠ