Σε ιδιαίτερα θερμή, φιλική, αβίαστη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 26 Απριλίου 2016, στο Μουσείο του γνωστού Ρώσου περιηγητή «Γιούρι Σενκέβιτς», τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Η Ελλάδα μέσα από μια ορθάνοιχτη ματιά».

Στην έκθεση εκτίθενται φωτογραφίες Φιλελλήνων δημιουργών, μεταξύ των οποίων και οι δέκα πρώτοι φιναλίστ, που συμμετείχαν στον πρόσφατο Διαγωνισμό μας και Έκθεση φωτογραφίας «Ελλάδα: στιγμές προσωπικής ευτυχίας», Γιούρι Γιάριν, Αλεξλαντρ Ταράσοβσκι, Φέλιξ Σοκολόβ, Ιρίνα Μπόλντινα, Ολέγκ Σβίρσκι, Μιχαήλ Πατακός, Σαεργκέι Αντόνισκις, Γκαλίνα Βισνιακόβα, Γιεγκόρ Σεγκολίχιν, Νικος Κασικτσής, καθώς και δημιουργίες των καινούριων φωτογράφων-Φιλελλήνων Όλγα Κονιάγιεβα, Όλγα Σβιρίντοβα, Νατάλια Πάλτσεβα, Βασίλιι Ζουραβλιόβ. Σε όλες τις δημιουργίες των καλλιτεχνών αντικατοπτρίζεται ανάγλυφα η ανιδιοτελής, ειλικρινής αγάπη τους για τη Χώρα μας, τόπο εκπάγλου φυσικού κάλλους και ανυπολόγιστης πολιτισμικής κληρονομιάς.

Κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης η δ/ντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού -Κ.Ε.Π. Δώρα Γιαννίτση προέβη σε χαιρετισμό – παρουσίαση με θέμα «Ελλάδα – Ρωσία: κοινές σελίδες ιστορίας», που βρήκε θερμή ανταπόκριση και ενδιαφέρον στους παρευρισκομένους, ενώ, με έναυσμα αυτή την εισήγηση, ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, πρωτοβουλιών.

Από τη διεύθυνση του Μουσείου ακολούθησε απονομή τιμητικών βραβείων στους φωτογράφους, τα έργα των οποίων εκτίθενται, καθώς και γευσιγνωσία ελληνικών προϊόντων, ελληνικών τροφίμων και οίνου, που φημίζονται για το βιολογικό τους χαρακτήρα, την ποιότητα και την ωφελιμότητά τους.

Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης, που εντάσσεται στο Αφιερωματικό Έτος 2016 Ελλάδας-Ρωσίας και θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, καθ΄όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων,

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Μουσείο «Γιούρι Σενκέβιτς», 11 Seleznevakaya str., (metro station «Novoslobodskaya»).

Με εκτίμηση

Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού

 

mosxa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ