Αγαπητοί φίλοι,

Συνεχίζοντας άοκνα και το 2020, με τους ίδιους ρυθμούς, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) είναι στην ευχάριστη θέση να σάς προσκαλέσει στην πεντηκοστή τέταρτη (54η) συνεδρία της Ελληνικής Λέσχης Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά», που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης παιδαγωγικής-πολιτισμολογικής δράσης μας. Η Λέσχη Διαλόγου και Επικοινωνίας «Επικοινωνούμε Ελληνικά-Μόνο Ελληνικά», προϋποθέτει συναντήσεις, σε τακτική βάση, σε καφετέρια, όπου σε άμεση, αβίαστη και φιλική ατμόσφαιρα οι συμμετέχοντες συζητούν διάφορα θέματα ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν νωρίτερα επιλέξει και ορίσει. Τη συζήτηση συντονίζουν καθηγητές, φορείς της νεοελληνικής γλώσσας.

Στо πλαίσιо αυτών των συναντήσεων οι μαθητές της ελληνικής γλώσσας  έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σε φιλική ατμόσφαιρα διάφορα θέματα που αφορούν το σύγχρονο βίо στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Χώρας μας, αλλά και να περάσουν μερικές ευχάριστες βραδιές, απολαμβάνοντας ελληνικά εδέσματα, ροφήματα και ποτά, με την παρέα παλαιών και καινούριων φίλων, Ελλήνων και Φιλελλήνων. Στόχο των συναντήσεων αποτελεί η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών, κυρίως του προφορικού τους λόγου, η διευκόλυνση της προφορικής επικοινωνίας, αλλά και η εμβάθυνση γνώσεων για τον ελληνικό πολιτισμό.

Η πεντηκοστή τέταρτη (54η) συνεδρίαση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00, στο ελληνικό εστιατόριο «Πόρτο Μύκονος» επί της οδού: 27, Sushevskaya str., building 2 (metro station «Novoslobodskaya/Mendeleevskaya»).

Το θέμα της πεντηκοστής τέταρτης (54ης) συνάντησης της Λέσχης μας με αφορμή την ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, διατυπώθηκε ως εξής:

«Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ελληνική Γλώσσα: Καταβολές και διαχρονικότητα. Μεταφορά μηνυμάτων – απόδοση κειμένων παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς στην ελληνική».

Παράλληλα, μαζί μας θα είναι ο Ρώσος συγγραφέας και δημοσιογράφος, που διαμένει μόνια στην Ελλάδα, Ανατόλιι Γιεγκόροβ, ο οποίος θα προβεί σε παρουσίαση της εξαιρετικής έκδοσης-πονήματός του με τον τίτλο «Ρωσικός Χάρων» και «Ελληνικός Μαμάι»: Η εμπειρία της συγκριτικής φρασεολογίας» Русский Харон» и «греческий Мамай»: Опыт сравнительной фразеологии»), στην οποία ερευνώνται ιστορικές ιδιαιτερότητες  δάνειων λέξεων στη Νεοελληνική Γλώσσα με πάνω από 500 εκφράσεις. Η παρούσα έκδοση τυγχάνει της αιγίδας της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, της Άνω Βουλής (Ομοσπονδιακού Συμβουλίου) και της UNESCO.

Συντονιστές της συζήτησης θα είναι ο προσφάτως αφιχθής αποσπασμένος εκπαιδευτικός, ειδικευμένος στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς Ευστάθιος Νικητόπουλος, o καθηγητής μας, κοινωνιολόγος-θεολόγος Κώστας Γιαβρόπουλος και η διευθύντρια του ΚΕΠ, διδάκτωρ ιστορίας, ηθοποιός Δώρα Γιαννίτση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη Λέσχη Διαλόγου και Επικοινωνίας «ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» είναι η υποβολή δήλωσης συμμετοχής: https://hecucenter.timepad.ru/event/1246304/  

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή δύνασθε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση monogreek@gmail.com, (αρμόδιες οι σπουδάστριες του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού κυρίες Σβετλάνα Μαρτίνοβα και Γιελένα Λεσόβα), facebook: https://www.facebook.com/Греческий-Разговорный-Клуб-μόνο-Ελληνικά-991010794322440/

  

Σας περιμένουμε! Μην το χάσετε !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/2019_stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

СБЕРБАНК__ПОЖЕРТВОВАНИЕ.xls

Με εκτίμηση,

Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κ.Ε.Π.