-“Πρέπει να συζητηθεί φόρμουλα, για το πώς οι Τουρκοκύπριοι θα αισθάνονται ασφαλείς και οι Ελληνοκύπριοι να μην νοιώθουν απειλή”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τις τουρκικές θέσεις για την ανάγκη της συνέχισης των εγγυήσεων της Τουρκίας, για εκ περιτροπής προεδρία και πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, επανέλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί, επιστρέφοντας από τις συνομιλίες του στην Άγκυρα.
O Tουρκοκύπριος ηγέτης αναφέρθηκε στην σημασία των επόμενων επτά συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και των μηνών που ακολουθούν έως το τέλος του έτους, προσθέτοντας, ότι, αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό εντός του 2016, ενδεχομένως η επίτευξη λύσης να καταστεί αδύνατη.
Για τον κύκλο συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αρχίζει την Τρίτη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε, ότι δεν θα συζητηθούν ονόματα περιοχών, χάρτες και ποσοστά στο εδαφικό. Ευχήθηκε, όμως, να δημιουργηθεί η βάση για την πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης, λέγοντας, ότι η μια πλευρά περιμένει την άλλη να αλλάξει στάση στα σημεία διαφωνίας.
Ειδικά για το θέμα των εγγυήσεων, ο ίδιος ανέφερε, ότι πρέπει να συζητηθεί φόρμουλα, για το πώς οι Τουρκοκύπριοι θα αισθάνονται ασφαλείς και οι Ελληνοκύπριοι να μην νοιώθουν απειλή, τόνισε, όμως, ότι “οι διαπραγματεύσεις δεν θα καταλήξουν πουθενά με προσεγγίσεις του τύπου “δεν υπάρχει λύση χωρίς την Μόρφου και με εγγυήσεις”.

KIPROS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ