Την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση της πρότασής του από τον δήμο Λαρισαίων για την ανέγερση μνημείου για τους εκτελεσθέντες πατριώτες της Γιάννουλης από τους ναζί εξέφρασε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης των εκτελεσθέντων πατριωτών της Γιάννουλης από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ταφικό μνημείο στο Δημοτικό Κοιμητήριο, παρουσία και συγγενών των εκτελεσθέντων από τους ναζί.

Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη για την πορεία της ανέγερσης του νέου μνημείου για τους εκτελεσθέντες στην πλατεία Θρακών στη Γιάννουλη, που είχε προτείνει με επιστολή του πέρυσι στη δημοτική αρχή.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε:

«Το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας που απολαμβάνουμε σήμερα, δεν ήταν πάντοτε δεδομένο. Στο παρελθόν πολλοί συμπατριώτες μας θυσιάστηκαν για αυτήν και έχουμε ιστορικό και ηθικό χρέος να τους τιμούμε, δίνοντας το παράδειγμα και στις νεότερες γενιές.

Ευχαριστώ τη δημοτική αρχή που υιοθέτησε την πρότασή μου για την ανέγερση ενός νέου μνημείου για τους εκτελεσθέντες πατριώτες από τους ναζί στη Γιάννουλη σε έναν δημόσιο χώρο, εκτός του κοιμητηρίου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, πρέπει να τονίζουν τη σημασία της θυσίας τους και να αποτελούν έναυσμα για να μαθαίνουν την τοπική ιστορία οι νεότεροι και τα παιδιά μας. Χρέος μας είναι να μην αφήσουμε ανιστόρητες τις νέες γενιές».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ