Σε ένα συνεχές και παρατεταμένο εκνευριστικά αδιέξοδο, που οφείλεται στην ανατροπή της ισορροπίας μεταξύ κοινωνίας, κράτους και αγοράς, και υπέρ της πολιτικής κυριαρχίας της τελευταίας, έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μεγάλη ανατροπή η οποία είναι πλέον ανεξέλεγκτη  και δύσκολα υπολογίζονται οι διαστάσεις της, γιατί η χώρα μας συγκλονίζεται από μια αλληλουχία κρίσεων: κρίση οικονομική, κρίση αξιών, κρίση αξιοπιστίας του συστήματος.

Ατέλειωτες αλληλοκατηγορίες, εκατέρωθεν διασυρμοί, μεταξύ πολιτικών που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους, οδήγησαν σε πλήρη απαξίωση το πολιτικό σύστημα, ενώ δεν έχουν προσφέρει καμιά λύση στα προβλήματα του πολίτη.

Από την άλλη πλευρά, καθημερινά η χώρα μας εν μέσω δημοσιευμάτων σε παγκόσμια δίκτυα επικοινωνίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διασυρόταν, καθώς τα περισσότερα από αυτά μιλούσαν για μια χώρα που οδηγείται στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία με δική της ευθύνη, ενώ οι αναφορές στον ελληνικό λαό και στις επιδόσεις του σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας δεν ήταν και οι καλύτερες.

Πρόκειται για άρθρα τα οποία  προκαλούσαν φυσικά αγανάκτηση και πικρία κυρίως για την αντιμετώπιση μιας χώρας με αυτό τον πολιτισμό και την ιστορία χιλιάδων ετών. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Εκείνο,  που επιβάλλουν οι τωρινές συνθήκες είναι, να ξεκινήσει άμεσα ένα αναπτυξιακό έργο το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά ως αντιστάθμισμα των θυσιών των πολιτών. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων χωρίς καμιά αναπτυξιακή προοπτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ