Οι μαθητές του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης κράτησαν και φέτος ψηλά και υπερήφανα την Γαλανόλευκη στην μεγάλη παρέλαση της Ελληνικής Ομογένειας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Οι 22 μαθητές και οι μαθήτριες του Κολεγίου μας, παρέλασαν δεύτεροι κατά σειρά , αμέσως μετά του άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, καταχειροκροτήθηκαν κι εντυπωσίασαν με τον άψογο σχηματισμό τους χιλιάδες Έλληνες και Νεοϋορκέζους που κατέκλυσαν την πιο γνωστή λεωφόρο της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Το Ελληνικό Κολέγιο είναι το μοναδικό σχολείο από την Ελλάδα που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια μαζί με την Προεδρική Φρουρά στην παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που φέτος σύμφωνα με τα ομογενειακή μέσα ενημέρωσης “ήταν από τις πιο επιτυχημένες των τελευταίων ετών”.

Το άγημα της Προεδρικής Φρουράς που κατά παράδοση “ανοίγει” την παρέλαση της Ομογένειας ,η μεγάλη ομάδα των σημαιοφόρων του Ελληνικού Κολεγίου που ταξίδεψε στην Νέα Υόρκη ειδικά γι αυτό το σκοπό, η τεράστια σημαία της Ακρόπολης που κρατούσαν μαζί με το δήμαρχο της πόλης Μπιλ ντε Μπλάτζιο αριστούχοι μαθητές από ελληνοαμερικανικά σχολεία της περιοχής, έδωσαν ξεχωριστό τόνο και παλμό και σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμό στους ομογενείς ενώ προκάλεσαν μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, τα οποία συνόψισε ο δήμαρχος ντε Μπλάτζιο με την φράση “σήμερα είμαστε όλοι Έλληνες”.

Το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει κάθε χρόνο στην παρέλαση της Νέας Υόρκης κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από το Πρoξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο. Οι 22 μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας, συμμετείχαν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές του Κολεγίου μας κα Σουζάνα Αθανασάκη– καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, κ.Μαργαρίτη Κεχαγιά– καθηγητή Φυσικής Αγωγής και κ. Ιωάννη Αλέκογλου– Θεολόγο.

(ΣΗΜ :Φωτογραφίες από την παρέλαση με τους σημαιοφόρους του Ελληνικού Κολεγίου)

Stelina Margaritidou

 

KOLLEGIO1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ