Πολιτικοί αναλυτές: “Η γειτονική μας χώρα διολισθαίνει όλο και περισσότερο σε φανατικές θρησκευτικές τακτικές, εμπλεκόμενη τώρα και στον νεο-οθωμανισμό”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Με κύριο σύνθημα «Η Τουρκία είναι ο ηγέτης», ένα νέο πολιτικό κόμμα, που ονομάζεται «Οθωμανικό Κόμμα» έχει ιδρυθεί στην Τουρκία. Το κόμμα αυτό, που διαθέτει αραβικούς χαρακτήρες στο έμβλημά του, έχει ως στόχο να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ο επικεφαλής του νέου κόμματος, İbrahim Ünye, φανερώνοντας τους στόχους του, δήλωσε: «τΤποτα δεν θα είναι το ίδιο. Εμείς θα τοποθετήσουμε τα πάντα σε μια θεσμική δομή », προσθέτοντας ακόμη, ότι το νέο κόμμα « θα αλλάξει την πολιτική της Τουρκίας»!
«Στο εγγύς μέλλον, θα έχουμε ένα στρατόπεδο, θα ολοκληρώσουμε την κατάρτισή μας και να ανακοινώσουμε τα έργα μας. Θα φθάσουμε στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας μας. Θα χτυπήσουμε σε κάθε πόρτα », τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ακόμη, ότι τα μέλη του Οθωμανικού Κόμματος είναι «από την καρδιά της μουσουλμανικής τουρκικής κοινωνίας», ενώ είπε, ότι έχει σχέδια για «τους μουσουλμάνους στην Τουρκία και στον κόσμο».

“Η γειτονική μας χώρα φαίνεται, πως διολισθαίνει επικίνδυνα, από τον χώρο του κοσμικού Ισλάμ, που εκπροσωπούσε κάποτε, σε όλο και πιο φανατικές θρησκευτικές τακτικές, εμπλεκόμενη τώρα και στον νεο-οθωμανισμό”!

«Εμείς θα συνεχίσουμε, καλλιεργώντας αυτό, που οι πρόγονοί μας κόσμησαν με το όνομα της τουρκο-ισλαμικής ενότητας. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να παίζει σε μουσουλμανικό έδαφος» πρόσθεσε ο επικεφαλής του νέου κόμματος.
Σύμφωνα με τον Νόμο για τα πολιτικά κόμματα στην Τουρκία, χρειάζονται συνολικά 30 άτομα για να συσταθεί ένα κόμμα.
Όπως επισημαίνουν Έλληνες πολιτικοί αναλυτές, η γειτονική μας χώρα φαίνεται, πως διολισθαίνει επικίνδυνα, από τον χώρο του κοσμικού Ισλάμ, που εκπροσωπούσε κάποτε, σε όλο και πιο φανατικές θρησκευτικές τακτικές, εμπλεκόμενη τώρα και στον οθωμανισμό, δημιουργώντας, μάλιστα, ένα νέο είδος νεο-οθωμανισμού!
Πρόσφατα, μάλιστα, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “Anadolu” μετέδωσε, ότι οι γυναίκες Αστυνομικοί στην χώρα θα μπορούν να φορούν μαντήλα.
Οι ίδιοι αναλυτές σημειώνουν, πως κατά την διάρκεια του “ορφανού” πραξικοπήματος, οι φανατικοί του Ισλάμ ήταν εκείνοι, που περιπολούσαν στους δρόμους υπέρ του Ερντογάν έχοντας τώρα ιδιαίτερα σημαντική δύναμη και εξουσΐα στην γειτονική μας χώρα.

TOURKIA

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ