Οι ωφελούμενοι θα λάβουν επίδομα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, ύψους 2.600 ευρώ, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος περίπου το 50% των ωφελουμένων θα συνεχίσει να εργάζεται σε επιχειρήσεις, για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών!
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εργασίας το νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων, ηλικίας 29-64 ετών, που εφέτος θα αφορά 23.000 δικαιούχους.
Βάσει του προγράμματος αυτού, η κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων σε κλάδους αιχμής, αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς και απόφοιτους υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα αφορά κλάδους, όπως εμπόριο, logistics, έργα υποδομής, τουρισμός, πληροφορική, τρόφιμα, ποτά, ενέργεια, αγροτικός τομές, βιομηχανία, διαχείριση αποβλήτων.
Οι ωφελούμενοι θα λάβουν επίδομα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης, ύψους 2.600 ευρώ, ενώ οι πάροχοι κατάρτισης (ΚΕΚ) θα λάβουν αμοιβή 1.155 ευρώ, η οποία θα προσαυξάνεται κατά 200 ευρώ για κάθε άνεργο, που θα συνεχίζει να εργάζεται στην επιχείρησης, στην οποία έκανε την πρακτική του.

Στην δεύτερη φάση, περίπου το 50% των ωφελούμενων θα συνεχίσει να εργάζεται σε επιχειρήσεις, για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά το τέλος του προγράμματος υπάρχει και η δεύτερη φάση, όπου περίπου το 50% των ωφελούμενων θα συνεχίσει να εργάζεται σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους παραπάνω κλάδους, για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.
Το πρόγραμμα αφορά ανέργους 29 ως 64 ετών και η σχετική πρόσκληση αναμένεται να εκδοθεί ως τις 10 Οκτωβρίου 2016.
Η δράση του προγράμματος «Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής» περιλαμβάνει:
-Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε ειδικότητες κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας,
– Πρακτική άσκηση 500 ωρών σε επιχειρήσεις,
– Υπηρεσίες συμβουλευτικής – Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της δράσης.

thessaloniki

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ