Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υποδέχτηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στο Διοικητήριο, τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Walter Stechel. Στην εθιμοτυπική επίσκεψη ανταλλάχθηκαν συμβολικά δώρα και τονίστηκαν οι σχέσεις ανάμεσα στον ελληνικό και στο γερμανικό λαό.

Στη συζήτηση που ακολούθησε σχολιάστηκαν τα ιδιαίτερα θέματα που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα, όπως και τα προβλήματα του συνόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Υφυπουργός μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε:neos-proxenos

«Καλωσόρισα τον αξιότιμο νέο Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη και του ευχήθηκα, εκτός από καλή παραμονή, να αποκτήσει γρήγορα μια ολοκληρωμένη εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας και των πραγματικών δυνατοτήτων της Ελλάδας. Μετέφερα επίσης στον κ. Πρόξενο την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την αναγκαιότητα να εγκαταλειφθεί η ανελαστική πολιτική της λιτότητας και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, που οδηγεί στην υπονόμευση της Ευρωπαϊκής πολιτικής. Είναι απαραίτητο να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τους ανθρώπους και την ευημερία τους. Είμαι βέβαιη ότι με τον αξιότιμο κ. Stechel μπορούμε να έχουμε εξαιρετική συνεργασία που θα συμβάλλει θετικά στις σχέσεις των χώρων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ