Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Νίκολα Πόποσκι, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild», αρνείται, ότι το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα, που παγιδεύει ντε φάκτο στον «διάδρομο των Βαλκανίων» χιλιάδες πρόσφυγες, αποτελεί “μονομερή απόφαση” των Σκοπίων.
“Δεν πήραμε μία μονομερή απόφαση”, λέει ο Νίκολα Πόποσκι, η χώρα του οποίου δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε είναι μέλος της Ζώνης Σένγκεν. “Αντιδράσαμε στις εξελίξεις, που έγιναν σε άλλες χώρες”, οι οποίες βρίσκονται σε αυτή την επικίνδυνη διαδρομή, που ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι , εκκινώντας από τα ελληνικά νησιά, θέλουν να φθάσουν στην βόρεια Ευρώπη, και κυρίως στην Γερμανία.
“Υπήρξαν αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν στην Κροατία και την Σερβία, να μην επιτραπεί η διέλευση στους Αφγανούς, που δεν μπορούν να αποδείξουν, ότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες”, δηλώνει.bild
Ο Νίκολα Πόποσκι επισημαίνει, επίσης, τον “ηγετικό ρόλο” της Γερμανίας στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας ότι η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ “δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της”.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προσθέτει, ότι αυτή την στιγμή είναι επιθυμητό “να ειπωθεί ξεκάθαρα, τι περιμένει κανείς από τις χώρες διέλευσης”, που βρίσκονται στον «διάδρομο των Βαλκανίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ