Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, εξακολουθεί να κρατά υψηλούς τους τόνους της αντιπαράθεσής του με την Εκκλησία, θέτοντας τώρα ζήτημα διαχωρισμού του Κράτους από την Εκκλησία, που, όπως λέει, θα προχωρήσει με την επόμενη Συνταγματική αναθεώρηση.
Ο κ. Φίλης, μιλώντας στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του «Σκάϊ, αναφορικά με το θέμα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, υποστήριξε, ότι στο πλαίσιο της Συνταγματικής αναθεώρησης θα γίνουν βήματα για μια νέα σχέση, με κατεύθυνση τον διαχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία.
Ο ίδιος ανέφερε, πως το 70% των πολιτών τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού αυτού, ενώ τάχθηκε εναντίον της διενέργειας δημοψηφίσματος για το θέμα.ekklisia
Ο κ. Φίλης εξέφρασε, ωστόσο, τον σεβασμό του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και ανέφερε, ότι δεν μιλούν καθημερινά, αλλά όταν υπάρχει ανάγκη επικοινωνούν. Όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών, ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε, πως γίνεται διάλογος με την Εκκλησία, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία.