Τα καθήκοντα του Εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) παραμένουν ύστερα από τον σχηματισμό της κυβέρνησης στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Έπειτα από τη μετακίνηση του έως τώρα Εντεταλμένου, Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού κ. Hans-JoachimFuchtel στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας, τον διαδέχεται ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός κ. NorbertBarthle ως Εντεταλμένος για την ΕΓΣ.

Κατά τη διάρκεια της εξάχρονης δραστηριοποίησης του κ. Hans-JoachimFuchtel, η ΕΓΣ με δυναμική παρουσία και προσωπική προσφορά, συνέβαλε καθοριστικά στις ελληνογερμανικές σχέσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Fuchtel τόνισε την πολύτιμη ώθηση που δόθηκε μέσω του νέου μηχανισμού «Συνεργασιών Ανταλλαγής Τεχνογνωσίας» που δημιουργήθηκε. Με έναν μεγάλο αριθμό Δήμων, Περιφερειών και εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών, αναπτύχθηκε μία αμοιβαία συνεργασία, η οποία υποστηρίζεται ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δρ. Γεώργιο Πατούλη και τον Αντιπρόεδρο της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, κ. RogerKehle.

Ο κ. NorbertBarthle επαίνεσε το έργο του προκατόχου του και εξέφρασε την ικανοποίησή του που αναλαμβάνει την ΕΓΣ σε μία εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να συνεχίσει το αξιέπαινο έργο του κ. Fuchtel. «Αξίζει να συνεχίσει κανείς το έργο αυτό με αμείωτη αφοσίωση».

Ο κ. Hans-JoachimFuchtel μαζί με τον κ. NorbertBarthle θα επισκεφθούν στο άμεσο μέλλον την Ελλάδα προκειμένου να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη συνέχιση της συνεργασίας με τους Έλληνες εταίρους.

Κλείνοντας ο κ. NorbertBarthle δήλωσε: „Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να εμβαθύνουμε και να διευρύνουμε τις υπάρχουσες επαφές σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο μηχανισμός της διαδημοτικής συνεργασίας που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μέσα από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, αποτελεί πολύτιμη συμβολή για το έργο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Οι εμπειρίες που αποκτούνται μέσα από τη διαδημοτική συνεργασία μπορούν να αξιοποιηθούν και στο πλαίσιο της Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ποικίλες δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης που δύναται να αναπτυχθούν σε τοπικό επίπεδο».

DGV-Büro 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ