Την 14η Μαΐου ε.ε., η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου,έτυχε θερμής υποδοχής από τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Sameh Shoykry

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως, η οποία διεξήχθη σε καλή και φιλική ατμόσφαιρα, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε τον Εξοχ. Υπουργό για την εορτή του Ραμαζανιού.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρική, όπως επίσης και για το επικείμενο ταξίδι στην χώρα της Τανζανίας. Ιδιαιτέρως εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Πρέσβεις της Αιγύπτου που βρίσκονται παρόντες σε κάθε ιεραποστολικό ταξίδι.

Ο Μακαριώτατος παρακάλεσε τον Εξοχ. Υπουργό κ. Shoykryνα μεταφέρει την ευγνωμοσύνη του στον Εξοχ. Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι, τονίζοντας ότι πρέπει να συμβάλουμε όλοι δυναμικά στηνειρηνική συνύπαρξη των λαών και πολιτισμώνστον ειρηνικό χώρο της Μεσογείου.

Εν συνεχεία συζητήσανε για την κατοχύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων του Πατριαρχείου. Να σημειωθεί ότι, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο από την Βουλή για το οικογενειακό Δίκαιο των Χριστιανών.

Ακολούθως ο Υπουργός καλωσόρισε τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρο Β’, εκφράζοντας την εκτίμησή του στο πρόσωπο Μακαριωτάτου, ενώ πρόσθεσεότι η στήριξη της Κυβερνήσεως στο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας θα συνεχιστεί.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ