-“Οι προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου για τους δικηγόρους εξακολουθούν να είναι αντισυνταγματικές και οδηγούν σε δήμευση το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και το Σάββατο 7 Μαΐου αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Η Ολομέλεια εκτιμά, ότι το νομοσχέδιο, παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά περιεχόμενο. Οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των Δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.
Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας, Βασίλειος Αλεξανδρής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αντισυνταγματικότητα του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως καταγράφηκε στην πρόσφατη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συγκεκριμένα:
Α. Στην έλλειψη αναλογιστικών μελετών, την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το Δικηγορικό σώμα
Β. Στην ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του.
Γ. Στην διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.
Κατόπιν τούτων, μετά και την κατάθεση του πολυσέλιδου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής (22/4/2016), η Ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής και αποφάσισε:
-Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, έως και το Σάββατο, 7/5/ 2016.
-Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων, την Παρασκευή, 6/5/2016, προκειμένου να εκτιμήσει τις έως τότε εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ