«Βασικός στόχος της υπόθεσης «Panama Papers» είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας της διεθνούς κοινοπραξίας ερευνητών δημοσιογράφων αποτελεί προϊόν «πλαστών στοιχείων», που κύριο στόχο έχουν «να αποσταθεροποιήσουν» την Ρωσία».
-Ειδικοί αναλυτές: «Πώς είναι δυνατόν σε ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς να απουσιάζουν γνωστές οικογένειες, που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία»;

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Πολλά είναι τα ερωτήματα, που εκφράζονται σχετικά με την δημοσιοποίηση των εγγράφων με την κωδική ονομασία «The Panama Papers», όπου η «Wikileaks» έδωσε 11,5 εκατομμύρια εσωτερικά έγγραφά της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά «Mossack Fonseca».
Όπως αναφέρουν , μάλιστα, ειδικοί αναλυτές, οι «σκιές» είναι πολλές, καθώς, αφ’ ενός από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» του συγκεκριμένου σκανδάλου φαίνεται να απουσιάζουν παντελώς «μεγαλόσχημα» ονόματα του Δυτικού κόσμου και αφετέρου, όπως φαίνεται, υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο με σκοπό να αποδομηθεί ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σε πολλά site στον κόσμο και σε συζητήσεις, που λαμβάνουν χώρα σε τηλεοπτικά πάνελ, όλο και περισσότεροι εκφράζουν τον εξής προβληματισμό: Πώς είναι δυνατόν σε ένα τόσο σοβαρό και μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς να απουσιάζουν γνωστές οικογένειες, που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία;
Επικριτές των «Panama Papers» δεν σταματούν εκεί και επιμένουν, ότι η εσκεμμένη απόκρυψη βασικών λεπτομερειών για την δράση Αμερικανών πολυεκατομμυριούχων είναι πολύ πιο «αμαρτωλή».
Ποιός κρύβεται όμως πίσω από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων («International Consortium of Investigative Journalists» – ICIJ);

«Ο σκοπός των εν λόγω εγγράφων είναι να χτυπηθούν πολιτικά πρόσωπα, που εναντιώνονται στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων»!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CPI, ως βασικοί υποστηρικτές εμφανίζονται
το Rockefeller Family Fund, ο Τζωρτζ Σόρος, μέσω του ιδρύματός του «Open Society Foundation», το Ίδρυμα Ford, το David and Lucile Packard Foundation, τοPew Charitable Trusts and Waterloo Foundation, το Sigrid Rausing Trust, το Fritt Ord Foundation, το Pulitzer Center on Crisis Reporting, το ίδρυμα Carnegie και το Ίδρυμα W. K. Kellogg
Το γνωστό αμερικανικό site, «veteranstoday.com» θέτει το εξής ερώτημα: «Τι δουλειά έχει η αμερικανική αφρόκρεμα πανίσχυρων οικογενειών και τραπεζιτών να χρηματοδοτούν έναν οργανισμό δημοσιογράφων, που διαθέτουν παλιά έγγραφα, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς εκβιασμό Κυβερνήσεων πολιτικών και επιχειρηματιών»;
Με λίγα λόγια, η όλη υπόθεση »βρωμάει» πολύ, καθώς ο σκοπός των εν λόγω εγγράφων είναι να χτυπηθούν πολιτικά πρόσωπα, που εναντιώνονται στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Στο υποτιθέμενο αυτό μέγα-σκάνδαλο επιχειρείται να εμπλακούν οι Βλαντιμίρ Πούτιν, Ξι Ζιπίνγκ, Ντίλμα Ρούσεφ, Τζέηκομπ Ζούμα και Άσαντ για προφανείς λόγους, καθώς αντιστέκονται στα σχέδια των ΗΠΑ, αλλά και ο Ντέηβιντ Κάμερον. Ο τελευταίος είναι έτοιμος να βγάλει την χώρα του από την ΕΕ, ενώ πριν λίγες ημέρες έκανε δηλώσεις, που, μάλλον, ενόχλησαν τους «παγκοσμιοποιητές»!
Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει στο καθιερωμένο μήνυμά του για το Πάσχα, πως οι αρχές και οι αξίες της Αγγλίας «χτίστηκαν στον Χριστιανισμό και πως πρέπει να τις υπερασπιστούμε έναντι της τρομοκρατίας». «Είμαστε χριστιανική χώρα και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Βασικός στόχος της υπόθεσης «Panama Papers» είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας της διεθνούς κοινοπραξίας ερευνητών δημοσιογράφων αποτελεί προϊόν «πλαστών στοιχείων», που κύριο στόχο έχουν «να αποσταθεροποιήσουν» την Ρωσία»

Για τους περισσότερους ειδικούς αναλυτές, είναι σαφές, ότι τα κέντρα εξουσίας επιθυμούσαν να βγάλουν τα «panama papers» με σκοπό να χτυπήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι φωτογραφίες του Προέδρου Πούτιν βρίσκονται στις πρώτες σελίδες όλων των ξένων δημοσιευμάτων, παρά το γεγονός, ότι στα 11,5 εκατομμύρια έγγραφα, που δημοσιεύονται, το όνομα του Πούτιν δεν έχει αναφέρθεί καμία φορά !
Βέβαια, μετά από αρκετές ώρες, οι εικόνες του Πούτιν απομακρύνθηκαν από τα πρωτοσέλιδα των κορυφαίων εκδόσεων στο διαδίκτυο, όπως είναι οι εφημερίδες “The Guardian” και “The Independent”, ύστερα από την θύελλα κριτικής, που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εκστρατεία σπίλωσης εναντίον του Πούτιν έρχεται μια εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκώφ, όπου είπε ξεκάθαρα, πως τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν νέες συκοφαντικές επιθέσεις κατά του Ρώσου Προέδρου.
Βασικός στόχος της υπόθεσης «Panama Papers» είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκώφ, λέγοντας, παράλληλα, πως οι αποκαλύψεις της δημοσιογραφικής έρευνας της διεθνούς κοινοπραξίας ερευνητών δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists), αποτελεί προϊόν «πλαστών στοιχείων», που κύριο στόχο έχουν «να αποσταθεροποιήσουν» την Ρωσία.

«Δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο ή καινούργιο ως προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας στην έρευνα αυή, που πραγματοποιήθηκε από πρώην πράκτορες της CIA ή του Στέητ Ντηπάρτμεντ»

«Ο Πούτιν, η Ρωσία, η χώρα μας, η σταθερότητά μας, οι προσεχείς εκλογές είναι ο κύριος στόχος. Ο στόχος είναι η αποσταθεροποίηση» της χώρας, είπε ο Βλαντιμίρ Πέσκώφ, εκτιμώντας, ότι δεν υπάρχει «τίποτε συγκεκριμένο ή καινούργιο» ως προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας στην έρευνα αυτή η οποία, κατά την γνώμη του, πραγματοποιήθηκε από «πρώην πράκτορες της CIA ή του Στέητ Ντηπάρτμεντ».
«Την ξέρουμε καλά την «International Consortium of Investigative Journalists», αυτήν την αυτοαποκαλούμενη δημοσιογραφική κοινότητα. Υπάρχουν πολλοί στους κόλπους της, για τους οποίους η δημοσιογραφία δεν είναι η κύρια δραστηριότητα. Πολλοί είναι πρώην υπάλληλοι του Στέητ Ντηπάρτμεντ, της CIA και άλλων Μυστικών Υπηρεσιών», συμπληρώνει στις δηλώσεις του.
Πριν από έξι περίπου χρόνια, το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν είχε έρθει και πάλι στην επιφάνεια, αφού υπήρχαν υποψίες, ότι ο Ρώσος Πρόεδρος και ο περίγυρός του διαθέτουν αμύθητα ποσά σε φορολογικούς παραδείσους, έπειτα από τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας «WikiLeaks», όταν το 2010 διέρρευσε ο τεράστιος όγκος των αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων.

«Το φιλτράρισμα των πληροφοριών της «Mossack Fonseca» γίνεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που ακολουθούν την ατζέντα των δυτικών Κυβερνήσεων καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις συνεργασίες της «Mossack Fonseca» με μεγάλες δυτικές εταιρείες ή δισεκατομμυριούχους της Δύσης»

Σημειώνεται, πάντως, ότι το εισόδημα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ανοικτό για το κοινό. Σύμφωνα με τα έγγραφα, που δημοσιεύονται από το Κρεμλίνο, τον Απρίλιο του 2015, το ετήσιο εισόδημα του Πούτιν το 2014 ανήλθε σε 7.654.042 ρούβλια (περίπου 150.000 δολάρια), που, σε σύγκριση με αυτό του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ‘Ανγκελα Μέρκελ, είναι πολύ μικρότερο, αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει εισόδημα 400.000 δολαρίων τον χρόνο και ο αντίστοιχος μισθός της Άνγκελα Μέρκελ είναι περίπου 230.000 δολάρια!
Κατά τους αναλυτές αυτούς, σκοπός των ΗΠΑ είναι, μέσω των «αποκαλύψεων» αυτών να πλήξουν την δημοτικότητα του Ρώσου Προέδρου, καθώς στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου το κόμμα του αναμένεται να κάνει περίπατο.
Οι ίδιοι τονίζουν, μάλιστα, πως το φιλτράρισμα των πληροφοριών της «Mossack Fonseca» γίνεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που ακολουθούν την ατζέντα των δυτικών Κυβερνήσεων και υπογραμμίζουν, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις συνεργασίες της «Mossack Fonseca» με μεγάλες δυτικές εταιρείες ή δισεκατομμυριούχους της Δύσης, που αποτελούν τους κύριους πελάτες της, καθώς και η ίδια η εφημερίδα “The Guardian” σπεύδει να διαβεβαιώσει, πως «μεγάλο μέρος από το υλικό που διέρρευσε, θα παραμείνει ιδιωτικό»!
300px-Moscow_Kremlin_from_Kamenny_bridge

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ