Στην Σάμο, το 23,1% των ερωτώμενων υποστήριξε, ότι έχει υποστεί βία στην Ελλάδα. Το 50% της βίας αυτής περιγράφηκε ως ξυλοδαρμοί, από τους οποίους το 45% διαπράχθηκε από την Αστυνομία ή τον Στρατό

-Οι εργαζόμενοι αυτοί προειδοποιούν, πως από 1 Νοεμβρίου θα κλείσουν 168 δομές και έτσι θα μείνουν χωρίς υποστήριξη τουλάχιστον 118.000 άτομα, που είναι ενταγμένα σε αυτές!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Αβέβαιη παραμένει η τύχη των 700 εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές της χώρας μας, που εδώ και τέσσερις μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Αν και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα υπέρ τους, οι εργαζόμενοι αυτοί προειδοποιούν, πως από 1 Νοεμβρίου θα κλείσουν 168 δομές και έτσι θα μείνουν χωρίς υποστήριξη τουλάχιστον 118.000 άτομα, που είναι ενταγμένα στις κοινωνικές αυτές δομές.
Σημειώνεται, ότι στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, ύστερα από την τελευταία παράταση, που δόθηκε στις 30 Ιουνίου, έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει τακτοποιηθεί το θέμα τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται “στον αέρα” και εδώ και ένα τετράμηνο να μην παίρνουν τους μισθούς τους.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας καλούνται να επιταχύνουν στον μέγιστο βαθμό τις διαδικασίες προσκλήσεων και υποβολής προτάσεων, για την άμεση έναρξη λειτουργίας των νέων κοινωνικών δομών

Πάντως, από την πλευρά της, της η κα. Φωτίου δεσμεύτηκε, ότι: 1) Θα ισχύσει η πριμοδότηση με αυξημένη μοριοδότηση, λόγω της εμπειρίας τους, των ήδη εργαζομένων σε αυτές τις δομές, που θα υποβάλλουν αιτήσεις για νέες προσλήψεις προσωπικού ώστε να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους Δήμους, με όρους ΑΣΕΠ.
2) Θα αποσταλεί έγγραφο της Αναπληρώτριας Υπουργού σε όλες τις ΜΚΟ, που παρέχουν προσωπικό στις δομές αυτές, ώστε, να καταβάλουν πρωτίστως τις αμοιβές των εργαζομένων από το ποσό της προκαταβολής (80%), που λαμβάνουν από το Υπουργείο, καθώς και για να γίνει η άμεση καταβολή καθυστερούμενων οφειλών από προηγούμενες περιόδους, τις οποίες κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι.koutsoxeros1
Τέλος, καλούνται λόγω του κατεπείγοντος, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να επιταχύνουν στον μέγιστο βαθμό τις διαδικασίες προσκλήσεων και υποβολής προτάσεων, για την άμεση έναρξη λειτουργίας των νέων κοινωνικών δομών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ