– Συνολικά 6,6 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να δαπανήσει το Παρίσι για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, ενώ 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν σε νέες εγκαταστάσεις!
Υπολογίζεται, ότι θα δημιουργηθούν για τους Αγωνες αυτούς 247 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας!

Στο Παρίσι έδωσε τελικά το χρίσμα για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024  η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή από την Λίμα του Περού, ενώ ο μοναδικός άλλος διεκδικητής, το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, θα αναλάβει τελικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028!
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ενθουσιασμό και πανηγυρισμούς στην “Πόλη του Φωτός”. Η γαλλική πρωτεύουσα, που, μία ημέρα πριν, θύμιζε πεδίο… μάχης με 500 χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον κώδικα εργασίας, που προωθεί η Κυβέρνηση Μακρόν,  πανηγυρίζει για το γεγονός της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, προγραμματίζοντας, μάλιστα, μεγάλη, ανοιχτή συναυλία και εορταστικές  εκδηλώσεις κοντά στον Πύργο του Άϊφελ.
Ιδιαίτερα ικανοποιημένες είναι οι γαλλικές κατασκευαστικές εταιρείες, που διεκδικούν ένα κομμάτι από την “πίτα” των 6,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να δαπανήσει το Παρίσι για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.
Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, αναμένεται να επενδυθούν συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια
ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις, με τα περισσότερα
χρήματα να προέρχονται από ιδιωτικές χορηγίες και τις πωλήσεις εισιτηρίων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υποκογίζεται, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα αποφέρουν μέχρι 10,7 δισεκατομμύρια ευρώ και θα δημιουργήσουν 247 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ