– Η συνολική αξία τους, με βάση την τιμή, στην οποία προσφέρονται από τους ιδιοκτήτες τους, είναι μεγαλύτερη των 250 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο μέσος όρος τιμής προσφοράς αντιστοιχεί στις 70.000 ευρώ!

Εντυπωσιακά είναι τα αριθμητικά στοιχεία, που προκύπτουν από την βάση δεδομένων του Spitogatos Network, που συγκεντρώνει πλέον το 90% των ελληνικών ακινήτων προς πώληση, τα οποία προβάλλονται από τις ιστοσελίδες του δικτύου. Tα στοιχεία αυτά δίνουν μία εικόνα της εγχώριας αγοράς ακινήτων, όπως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή σε όλο το φάσμα της, είτε πρόκειται για κατοικίες, είτε για επαγγελματικά ακίνητα, είτε ακόμη και για οικόπεδα.
Ακίνητα αξίας άνω των 250 δισεκατομμυρίων ευρώ- με βάση την τιμή, στην οποία προσφέρονται από τους ιδιοκτήτες τους- είναι αυτή την στιγμή προς πώληση στην ελληνική αγορά, ποσό που προκύπτει από ένα σύνολο αγγελιών, που φθάνουν τις 350.000, ενώ ο μέσος όρος τιμής προσφοράς αντιστοιχεί στις 70.000 ευρώ.
Ο αριθμός των 350 χιλιάδων αγγελιών συμβαδίζει και με τις εκτιμήσεις των κτηματομεσιτών και στελεχών της αγοράς, που κάνουν λόγο για ένα συνολικό απόθεμα 400 χιλιάδων ακινήτων, που πωλούνται αυτή την στιγμή ανά την Ελλάδα!
Στην πλειονότητά τους, πρόκειται για μη νεότευκτα ακίνητα, δηλαδή πενταετίας και πάνω, δεδομένου, ότι μέσα στην κρίση και κατά την διάρκεια ειδικά των τελευταίων ετών, οι νέες κατασκευές είναι είδος προς… εξαφάνιση!
Ως προς την αξία, το νούμερο των 250 δισεκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί στις τιμές, που ζητούν οι αγγελιοδότες, όταν καταχωρούν τις αγγελίες τους στις βάσεις δεδομένων του δικτύου και είναι υψηλότερες σε σχέση με τις τελικές τιμές, οι οποίες υπολογίζεται, ότι είναι τελικά, κατά μέσον όρο χαμηλότερες σε ποσοστό μεταξύ 15% και 20%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ