(c) ellinikignomi.eu

-Ποιά πρόσωπα της Κυβέρνησης φέρονται, σύμφωνα με δημοσίευμα, υποψήφια προς αντικατάσταση.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Πληθαίνουν οι πληροφορίες από έγκυρες πηγές και δημοσιεύματα του Τύπου, ότι ασκούνται πιέσεις στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό και σε αλλαγές προσώπων σε κρίσιμα Υπουργεία, στα οποία δεν προχωρά ικανοποιητικά το κυβερνητικό έργο.
Όσο στο Μέγαρο Μαξίμου φθάνουν δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει σημαντικές απώλειες, σε αντίθεση με την ΝΔ, το ΚΚΕ και την “Λαϊκή Ενότητα”, που δείχνουν να ενισχύονται, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η πίεση προς τον Αλέξη Τσίπρα για ανασύνθεση της κυβερνητικής στρατηγικής.
Έτσι, στο πλαίσιο αυτό άρχισαν να φουντώνουν και τα σενάρια περί ανασχηματισμού, κάτι, για το οποίο, άλλωστε, είχε προϊδεάσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τις τελευταίες εκλογές.

Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα της Κυβέρνησης, που ενδέχεται να αντικατασταθούν σε έναν προσεχή κυβερνητικό ανασχηματισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, που διαρρέουν από κύκλους, που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση, αλλά και με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα της Κυβέρνησης, που ενδέχεται να αντικατασταθούν σε έναν προσεχή κυβερνητικό ανασχηματισμό.tsipras
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ένας εξ αυτών φέρεται να είναι ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, στον οποίο καταλογίζουν το «χαμένο» 1 εκατομμύριο ευρώ, το προβληματικό του “πόθεν έσχες” κ.α. αλλά και τις ενστάσεις για το πρόσωπό του, που έχει εκφράσει και το Κουαρτέτο. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, δεν αποκλείεται η απομάκρυνση του κ. Σταθάκη μέχρι να λάμψει η αλήθεια.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα αυτό, έντονη φαίνεται να είναι η δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου και για τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

“Προβλήματα δυσλειτουργίας και δυσαρμονίας σε Υπουργεία θα φέρουν αντικαταστάσεις και μετακινήσεις”

Κατά την εφημερίδα “ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ”, σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας εντοπίζονται, επίσης, στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου οι κ.κ. Κουρουμπλής και Μπαλάφας δεν συνεργάζονται με αρμονία, ενώ σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται και οι σχέσεις Τσακαλώτου-Χουλιαράκη.
«Αδύναμος κρίκος» θεωρείται, όμως, και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, στον οποίο καταλογίζεται, ότι δεν «εκτίμησε» ως έπρεπε τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει, ότι θα απομακρυνθεί από την Κυβέρνηση, καθώς δεν αποκλείεται απλά να μετακινηθεί σε άλλο Υπουργείο.

“Σκεπτικισμός, αστοχίες και προβλήματα”

Σκεπτικισμός υπάρχει και για τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος, κατά καιρούς παρουσιάζει ιδιαίτερα «εκρηκτικό» χαρακτήρα, ενώ σοβαρό θέμα λέγεται, ότι δημιουργήθηκε και με την εξαδέλφη του, που εργάζεται ως αναισθησιολόγος στο ΠΑΓΝΗ.
Πάντα, κατά το δημοσίευμα αυτό, στους Υπουργούς, των οποίων οι αστοχίες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην Κυβέρνηση, εντάσσονται και ο Θοδωρής Δρίτσας αλλά και ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος κατηγορείται για ελλιπή αποτελεσματικότητα, ενώ την ίδια στιγμή, σε περίπτωση ανασχηματισμού, στην λίστα των Υπουργών, που θα μετακομίσουν σε άλλα πόστα, φαίνεται, πως περιλαμβάνονται ο Νίκος Φίλης και η Όλγα Γεροβασίλη, με την τελευταία να παίρνει μετάθεση, πιθανότατα σε κάποιο παραγωγικό Υπουργείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ