-“Υπάρχει τουρκική «πέμπτη φάλαγγα» στο εσωτερικό της υποτιθέμενης συμμαχίας κατά του ISIS, που παίρνει καθαρά το μέρος των ισλαμιστών τρομοκρατών”.
– “Άκαιρη και παντελώς άνευ ουσίας η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα στην Τουρκία”.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Άκαιρη και παντελώς άνευ αντικειμένου χαρακτηρίζουν την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα στην Τουρκία, έγκυροι πολιτικοί αναλυτές, που υποστηρίζουν, ότι η Τουρκία δεν είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμη για να συνεργαστεί με την Ελλάδα με σκοπό να ελεγχθεί η μεταναστευτικη ροή, ούτε και να συνδράμει σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του ΙSIS στην Συρία. Τις εκτιμήσεις τους αυτές τις βασίζουν και σε επίσημες θέσεις υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων, όπως αυτή του αρχηγού της ΜΙΤ.SYRIA-XARYHS11
Σε μια πρωτοφανή του δήλωση, το στέλεχος της υποτιθέμενης δυτικής-νατοϊκής συμμαχίας, «δεξί χέρι» του Τούρκου Προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπ’ αρ. 2 σε ισχύ στην Τουρκία, Χακάν Φιντάν, που είναι αρχηγός της τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙΤ, αποκάλυψε, ότι η Τουρκία θεωρεί, πως το Ισλαμικό κράτος δεν μπορεί να εξαλείφθεί με στρατιωτική δύναμη, επειδή είναι μια πολύ καλά οργανωμένη και δημοφιλής οργάνωση.

“Ζητώ από τους Δυτικούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανατρέψουν το σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν, που θέλει να καταπνίξει την Iσλαμική Eπανάσταση στην Συρία”

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ΜΙΤ δήλωσε στο γερμανικό τηλεοπτικο κανάλι ΑRD: «Η εισβολή στην Συρία από τον Πούτιν στρέφεται εναντίον του Ισλάμ και του διεθνούς δικαίου. Το ΙSIS είναι μια πραγματικότητα. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Λόγω παραβίασης των βασικών αρχών των Ηνωμένων Εθνών (σημ. εδώ ο κ. Φιντάν παρέβλεψε, ότι η Ρωσία δέχθηκε επίσημο αίτημα βοήθειας από την νόμιμη συριακή Κυβέρνηση) ζητώ από τους Δυτικούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανατρέψουν το σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν, που θέλει να καταπνίξει την ισλαμική επανάσταση στη Συρία».
Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης, ότι «το Ισλαμικό κράτος είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι με την στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να εξαλείφθεί μια τόσο καλά οργανωμένη και δημοφιλής οργάνωση. Καλώ, λοιπόν, τους δυτικούς εταίρους μας να επανεξετάσουν την στάση τους απέναντι στα ισλαμικά πολιτικά ρεύματα και να μην είναι κυνικοί απέναντί τους».

Η τουρκική «πέμπτη φάλαγγα» στο εσωτερικό της υποτιθέμενης συμμαχίας κατά του ISIS, που παίρνει καθαρά το μέρος των ισλαμιστών τρομοκρατών και ακυρώνει οποιαδήποτε σκέψη συνεργασίας μαζί της κατά του ΙSIL

Ο Χακάν Φιντάν πρόσθεσε ακόμη, ότι «καταλαβαίνουμε την ανησυχία της Δύσης, σχετικά με το γεγονός, ότι συρρέουν μαχητές απ’ολον τον κόσμο για να πολεμήσουν υπέρ του ISIS στην Συρία. Για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, είναι απαραίτητο να ανοίξει ένα μόνιμο γραφείο στην Κωνσταντινούπολη από μέλη του ISIS. Αυτό είναι η σταθερή πεποίθησή της Τουρκίας»
Στο γερμανικό κανάλι αναφέρθηκε και το γεγονός, ότι σε στρατιωτικά νοσοκομεία της τουρκικής περιφέρειας Χαττάϊ περιθάλπτεται ένας μεγάλος αριθμός μαχητών του ISIS, που τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα της ρωσικής Αεροπορίας.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας «πέμπτης φάλαγγας» στο εσωτερικό της υποτιθέμενης συμμαχίας κατά του ISIS, που παίρνει καθαρά το μέρος των ισλαμιστών τρομοκρατών και ακυρώνει οποιαδήποτε σκέψη συνεργασίας μαζί της κατά του ΙSIL.

“Υπάρχει μια καθαρή και ομολογημένη συμμαχία μεταξύ Τουρκίας και ISIL”

Οι ίδιοι πολιτικοί αναλυτές τονίζουν, ότι μόλις πριν μια εβδομάδα 5.000 μαχητές της ISIS, που εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία και όπως είχαν δημοσιεύσει δεκάδες μέσα ενημέρωσης, εισήλθαν στο Χαλέπι και απέτρεψαν την πτώση της πόλης την τελευταία στιγμή!
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι αναλυτές, πρόκειται για μια καθαρή και ομολογημένη συμμαχία Τουρκίας και ISIL και θέτουν το εύλογο ερώτημα: Ποιόν σκοπό εξυπηρετεί η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην χώρα αυτή, την στιγμή, που επικρατεί στην Τουρκία έντονο φιλοϊσλαμικό αλλά και έντονο αντιρωσικό και αντιδυτικό κλίμα;
«Υπάρχει μεγάλη απορία για την επίσκεψη αυτή και δεν αντιλαμβανόμαστε τι θέλουν οι Έλληνες να συζητήσουν και να διαπραγματευθούν με την Άγκυρα!», αναφέρουν, κρίνοντας
άκαιρη και παντελώς άνευ ουσίας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία αυτή την συγκεκριμένη περίοδο.

“Οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες Τσίπρα-Νταβούτογλου δεν πρόκειται να φέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς η Τουρκία δεν είναι πρόθυμη να αλλάξει την στάση της απέναντι στην χώρα μας”

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την έναρξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των εθνικών ομάδων Τουρκίας και Ελλάδος, που διεξήχθη παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών,Νταβούτογλου και Τσίπρα και έληξε ισόπαλος με σκορ 0-0, ακούστηκαν από μεγάλη μερίδα Τούρκων φιλάθλων ισλαμιστικά συνθήματα (“Ο Θεός είναι μεγάλος” κ.α.), ενώ πολλοί Τούρκοι χλεύασαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο κατά την ανάκρουσή του, αποφεύγοντας να συμμορφωθούν και με την τήρηση σιγής ενός λεπτού στην μνήμη των θυμάτων, που προκάλεσαν οι ισλαμιστές.
Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του περιεχομένου των συνομιλιών μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, οι αναλυτές κρίνουν, ότι αυτές δεν πρόκειται να φέρουν κανένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς η Τουρκία δεν είναι πρόθυμη να αλλάξει την στάση της απέναντι στην χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ