Συνολικά έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα 12.527 μαθητές και μαθήτριες της Β´ Λυκείου, από 928 σχολεία της Ελλάδος, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, κ. Παύλου Σούρλα, πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των 300 «εφήβων βουλευτών» και των αναπληρωματικών τους, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Βουλής των Εφήβων. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr.
Η διαδικασία συμμετοχής στις δραστηριότητες για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» της ΚΑ´ Συνόδου του προγράμματος, των μαθητών της Β´ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016. Συνολικά έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα 12.527 μαθητές (5.562 αγόρια και 6.965 κορίτσια) από 928 σχολεία (857 σχολεία από την Ελλάδα, 57 από την Κύπρο και14 ελληνικά σχολεία του εξωτερικού).
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν, μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών. Οι πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές των μαθητών θα αναρτηθούν σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.efivoi.gr (αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efivoi.gr).
Οι εργασίες της ΚΑ´ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων θα διεξαχθούν, όπως κάθε χρόνο, στην Αθήνα, από τις 7 έως τις 11 Ιουλίου 2016.

vouli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ