-Θέμα της επιστημονικής ενημέρωσης ήταν η άμεση σχέση της κακοποίησης των ζώων με την βαριά εγκληματικότητα και την κακοποίηση παιδιών και γυναικών!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Ξένης Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε ειδικό επιστημονικό ενημερωτικό σεμινάριο για εισαγγελικούς λειτουργούς στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθούν από Αμερικανούς υψηλόβαθμους συναδέλφους τους για την επικινδυνότητα των εγκλημάτων, που κρύβει η κακοποίηση των ζώων.
Μοναδικό θέμα της επιστημονικής ενημέρωσης ήταν η άμεση σχέση της κακοποίησης των ζώων με την βαριά εγκληματικότητα και την κακοποίηση παιδιών και γυναικών.
Η ενημέρωση- εκπαίδευση των Εισαγγελικών Λειτουργών, στην οποία προήδρευσε η κ. Ξένη Δημητρίου, έγινε από υψηλόβαθμες Αμερικανίδες εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως είναι η Michelle Welch, Πολιτειακή αντεισαγγελέας και διευθύντρια της Μονάδας Δικαίου των Ζώων της VIRGINIA και την Nicole Blumberg, επικεφαλής της Μονάδας Παιδικής Κακοποίησης της Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, ενώ το πρόγραμμα της εκπαίδευσης των εισαγγελικών λειτουργών οργάνωσαν η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Πρόεδρός της η Ειρήνη Μολφέση) και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Συμμαχία για την Ελλάδα” (Πρόεδρος της ο Γιώργος Καλούδης).

«Η συμπεριφορά του ανθρώπου προς τα ζώα, απεικονίζει την στάση του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο»!

Τόσο οι Αμερικανίδες εισαγγελικοί λειτουργοί, όσο και η
Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τόνισαν την άμεση σχέση, που προκύπτει από τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες, ανάμεσα στην κακοποίηση των ζωών και την κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών, επισημαίνοντας, πως στις περισσότερες υποθέσεις βαριάς ενδοοικογενειακής βίας, οι δράστες είχαν παρελθόν κακοποίησης ζώων, καθώς τα ζώα ως πιο αδύναμοι κρίκοι προσφέρονται για παραδειγματισμό των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.
Οι Αμερικανίδες εισαγγελείς, αναφέρθηκαν σε σειρά υποθέσεων, που έχουν απασχολήσει τα αμερικανικά δικαστήρια, όπου δράστες στυγερών εγκλημάτων, είχαν εμφανίσει κατά κανόνα και παρελθόν κακοποίησης ζώων, ενώ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να καταγγέλλονται και να ερευνώνται περιστατικά κακοποίησης ζώων, καθώς είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι τα άτομα αυτά θα προχωρήσουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, σε κακοποιήσεις παιδιών, γυναικών η άλλες μορφές
εγκληματικότητας.
Πάντως, το πρόγραμμα εκπαίδευσης, που έγινε φέτος για δεύτερη χρονιά, περιλάμβανε εκπαίδευση Αστυνομικών και Λιμενικών.
Επίσης, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Ο κ. Τόσκας μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «η κακοποίηση ζώων και ανθρώπων είναι περιστατικά που συνδυάζονται μεταξύ τους», ενώ ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ επεσήμανε, ότι «η συμπεριφορά του ανθρώπου προς τα ζώα, απεικονίζει την στάση του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ