Τα παιδιά αλλοδαπών πρέπει να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση, είτε των 9 τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε των 6 τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να προσμετράται η εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο!

-Ανοίγει και ο δρόμος για να αποστείλει κλήσεις η Εφορία σε χιλιάδες φορολογουμένους, που εντοπίστηκαν με αποκλίσεις μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματός τους και των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να υποβληθούν σε διεξοδικό έλεγχο!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, «πράσινο φως» για διευρυμένους φορολογικούς ελέγχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς, σε βάθος χρόνου και με το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 3888/10, ανάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν το περιεχόμενό τους αντιστοιχεί στα δηλωθέντα εισοδήματα.ste
Με αφορμή τους ενδελεχείς ελέγχους, που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια σε τραπεζικά στοιχεία και συναλλαγές, με γνώμονα τον εντοπισμό σημαντικών εμβασμάτων και προς το εξωτερικό, το ΣτΕ, ανατρέποντας αντίθετη εφετειακή απόφαση, επιτρέπει την πλήρη διερεύνησή τους και για το παρελθόν.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μοναδικό «ανάχωμα» για το χρονικό βάθος του ελέγχου αποτελούν οι διατάξεις και η νομολογία, που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την παραγραφή τέτοιων ελέγχων και αξιώσεων του Δημοσίου.
Το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο για να αποστείλει κλήσεις η Εφορία σε χιλιάδες φορολογουμένους, που εντοπίστηκαν με αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου να υποβληθούν σε διεξοδικό έλεγχο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ