Χαιρετισμός της Παναγιώτας Βράντζα στην Πανελλήνια Διοργάνωση ”Φέτα 2018” στην Ελασσόνα.

“Κατ’ αρχήν θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, γιατί νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοιου είδους εκδήλωση για τη φέτα. Πέρα από το εορταστικό μέρος και την προβολή, συμπεριλαμβάνεται η επιστημονική, τεχνοκρατική αλλά και πολιτική προσέγγιση, η οποία μπορεί να παράξει χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία του εθνικού αυτού προϊόντος.

Η φέτα, αποτελεί ένα προϊόν, που εκτός των εξαιρετικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του, αλλά και την υψηλή θρεπτική αξία του, έχει και μια μακρά ιστορία.

Ιστορία που συνδέεται με τον τρόπο ζωής των Ελλήνων,τις περιβαλλοντικές και κλιματικές ιδιαιτερότητες της χώρας, αλλά και την μοναδική Ελληνική χλωρίδα. Τέλος, συνδέεται με τις εξαιρετικές φυλές προβάτων και αιγών, απόλυτα προσαρμοσμένες στην Ελληνική γη και με πολύ καλά παραγωγικά χαρακτηριστικά.

Δυστυχώς για πολλά χρόνια δεν τιμήσαμε και δεν αξιοποιήσαμε αυτό τον πλούτο και δυστυχώς ο Έλληνας Κτηνοτρόφος, αλλά και το ίδιο το προϊόν, βρίσκονται σήμερα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Δεν θα το αναλύσω. Υπάρχουν αξιόλογοι ομιλητές που θα το κάνουν.

Προσωπικά και ως Κτηνίατρος, θα καλέσω όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούμε και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας.

Στην κορυφή της πυραμίδας θα πρέπει να βρίσκεται ο Έλληνας παραγωγός και είναι υποχρέωση όλων να τον  προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού!

Βεβαίως καταλυτικός θα πρέπει να είναι και ο ρόλος της πολιτείας, η οποία επίσης θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της με δικαιοσύνη και όση αυστηρότητα απαιτείται για την επίτευξη του στόχου, κάτι που δυστυχώς δεν γίνεται σήμερα.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο ανταγωνισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να στηρίζεται στο ποιος θα πουλήσει την πιο φτηνή φέτα, αλλά ποιος θα πουλήσει την πιο καλή φέτα.

Έχουμε πολλή δουλειά και λίγο χρόνο.

 

Καλή επιτυχία”.

Βράντζα Παναγιώτα

Βουλευτής Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ