Στην εκλογική περιφέρεια της Συντηρητικής βουλευτού Helen Whately Faversham της κομητείας του Κent γνωστής ως ο μεγαλύτερος κήπος της Βρετανίας το τοπικό Συντηρητικό κόμμα, προσκάλεσε σε πρόγευμα εργασίας τον ελληνοκύπριο πρόσφυγα από τον κατεχόμενο Καραβά Τάσο Πογιατζιή ιδιοκτήτη του ψαρεστιατορίου Park Fish Bar.

Ο κ. Πογιατζιής για να κάνει έντονη την παρουσία Κυπρίων στους τοπικούς παράγοντες κάλεσε και τους ομογενείς της περιοχής Γιώργο Αντωνίου, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Αδάμο Μαρίνο και από το Λονδίνο τον Δώρο Παρτασίδη.

Κατά την διάρκεια του βρετανικού παραδοσιακού προγεύματος η κ. Whately κάθισε στο τραπέζι των συμπατριωτών μας και τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της στο βρετανικό κοινοβούλιο με επίκεντρο τοπικά θέματα. Ακολούθησε περιληπτική ενημέρωση των ομογενών για την σημασία που έχει για τους ελληνοκύπριους η γενέτειρα τους Κύπρος και ιδιαίτερα για αυτούς που παραμένουν πρόσφυγες από το 1974 θύματα της τουρκικής εισβολής και για 42 χρόνια κατοχής.
Στην συνέχεια έγινε αναφορά στο παράθυρο ευκαιρίας που παρουσιάζεται σήμερα στις διακοινοτικές συνομιλίες με την ευχή να καταλήξουν σε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Ακολούθως οι συμπατριώτες μας πρότειναν στην κ. Whately όπως γίνει μέλος σε δύο επιτροπές για την Κύπρο. Η βρετανίδα βουλευτής αποδέχθηκε να γίνει μέλος στο All Party Parliamentary Group (APPG) που προεδρεύει ο φιλοκύπριος βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος Sir Roger Gale και στην κοινοβουλευτική επιτροπή Συντηρητική Oμάδα για την Κύπρο που συμπροεδρεύουν οι βουλευτές Theresa Villiers και David Burrowes.

Στο τέλος για να γνωρίσει καλύτερα τους Κύπριους οι συμπατριώτες πρόσφεραν στην κ. Whately το βιβλίο του Δώρου Παρτασίδη “Πρόσωπα της Κύπρου”.

Στη φωτογραφία από αριστερά οι Δώρος Παρτασίδης, Τάσος Πογιατζιής, Helen Whately ΜP, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Cindy Davis, Πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος Faversham, Αδάμος Μαρίνος και Γιώργος Αντωνίου

Andreas Tambourides

 

tabouridis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ