Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τα Ελληνόπουλα, που φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.

«Σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο ευχόμενος να έρχεστε συχνά και όποτε έρχεστε στην Ελλάδα, να ξέρετε ότι εδώ είναι το σπίτι σας, γιατί πρέπει να θεωρείτε την Ελλάδα πατρίδα σας, όπως είναι και πατρίδα των γονιών σας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο Ελληνόπουλα από τη Ρωσία, τη Γεωργία και την Ουκρανία, που φιλοξενήθηκαν στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού.

 

Τα παιδιά συνόδευσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού καθώς και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου.

 

Συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε με θερμές ευχαριστίες τα αναμνηστικά δώρα που του προσέφεραν τα παιδιά και αφού τα ευχαρίστησε, τους τόνισε «να θυμάστε πάντα ότι εκεί που βρίσκεστε, εκπροσωπείτε την Ελλάδα».

Ο Μιχάλης Κόκκινος, Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, υπογράμμισε το ιδιαίτερο νόημα της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του απανταχού Ελληνισμού και τόνισε ότι «αυτό το πρόγραμμα φιλοξενίας αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και των τριών χωρών, της Ρωσίας, της Γεωργίας και της Ουκρανίας, όπου διαβιούν μόνιμα τα παιδιά».

Συγκεκριμένα, 54 παιδιά, ηλικίας από 9 έως 15 ετών, φιλοξενήθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Ασπροπύργου, που προσφέρθηκε εθελοντικά να αναλάβει τη φιλοξενία, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος που σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και περιελάμβανε δημιουργικές δραστηριότητες, μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ελληνικών χορών, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Ανάλογο πρόγραμμα της ΓΓΑΕ με το Δήμο Ασπροπύργου, για εκατό παιδιά από τις δοκιμαζόμενες περιοχές της Νότιας Ουκρανίας, υλοποιήθηκε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα και η επίσημη τελετή λήξης του προγράμματος στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου στα Βίλια Αττικής, παρουσία του Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλη Κόκκινου και της ηγεσίας του Δήμου Ασπροπύργου.

geniki grammateia1Τμήμα Ενημέρωσης ΓΓΑΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ