Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Βουλγαρία και συμβούλεψε τους πολίτες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το πολυσύχναστο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς στην βουλγαρική πρωτεύουσα, εξαιτίας μιας “πιθανής απειλής” από τρομοκράτες κατά μιας αδιευκρίνιστης γραμμής λεωφορείου της Σόφιας.
“Η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει λάβει πληροφορίες για μια πιθανή απειλή κατά μιας αδιευκρίνιστης γραμμής λεωφορείου ή με στόχο περισσότερες γραμμές λεωφορείων κοντά στο Hotel «Pliska», σημειώνει η Πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε στο Facebook, με την προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς και άλλους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή αυτή, μια από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες στην Σόφια.

Η δήμαρχος της Σόφιας, Γιορντάνκα Φαντάκοβα, δήλωσε, ότι η Αστυνομία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην βουλγαρική πρωτεύουσα

Εκπρόσωπος της αμερικανικής Πρεσβείας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης αυτής, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις, σημειώνοντας, ότι η Πρεσβεία δεν σχολιάζει τρέχουσες έρευνες.
Από την πλευρά του το Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε, ότι δεν γνωρίζει σχετικά με κάποια απειλή στην περιοχή, η οποία είναι γνωστή άτυπα για χρόνια ως «Hotel Pliska», αλλά η δήμαρχος της Σόφιας, Γιορντάνκα Φαντάκοβα, δήλωσε, ότι η Αστυνομία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην πόλη. Πάντως, παρά την προειδοποίηση, ο κόσμος, ακόμη και στην συγκεκριμένη περιοχή της βουλγαρικής πρωτεύουσας, έδειχνε να πηγαίνει στην δουλειά του, όπως πάντα, ενώ τα λεωφορεία ακολουθούσαν το συνηθισμένο πρόγραμμά τους.boulg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ