Αξιότιμοι,

Το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Π. Μπρέγιαννη, «Από το 1821 στο 1922. Αναπαραστάσεις της Επανάστασης στον Μεσοπόλεμο (τελετές-σύμβολα-εμβλήματα)», Αθήνα, Αλφειός, 2022.

H εκδήλωση θα γίνει στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18.30.  

Στη μελέτη εξετάζεται η αναπαράσταση της Ελληνικής Επανάστασης κατά τον Μεσοπόλεμο, στο ιστορικό πλαίσιο της αποτυχημένης Μικρασιατικής Εκστρατείας που είχε ως αποτέλεσμα μια νέα γεωπολιτική θέση για τη χώρα, αλλά και στο πλαίσιο των ιδεολογικών μετασχηματισμών της περιόδου.  Στην προσέγγιση του πολιτειακού χαρακτήρα της Α΄ Ελληνικής Δημοκρατίας εντάσσεται η διερεύνηση αφενός της επιδίωξης του λαϊκού χαρακτήρα των επετειακών εορτασμών της εκατονταετηρίδας και αφετέρου της συγκρότησης μιας «ιδεατής» συνέχειας μεταξύ των απαρχών του Ελληνικού Κράτους και της μεσοπολεμικής αβασίλευτης δημοκρατίας. Χρησιμοποιήθηκε απεικονιστικό υλικό προκειμένου αυτό να συνδιαλλαγεί με την ιστορική πραγματικότητα και ως εκ τούτου να καταστεί εφικτή μια συνολικότερη προσέγγιση του ερευνητικού αντικειμένου.

Συνημμένο θα βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19. Η χρήση μάσκας ενδείκνυται.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Με εκτίμηση,

Αιμιλία Μεστροπιάν-Μακρή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ