-Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπέμψουν το ζήτημα στους Υπουργούς Οικονομικών, που συνεδριάζουν στο Euro-Group της Δευτέρας.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα, όπως οι ίδιοι οι δανειστές παραδέχονται, οι Θεσμοί δεν ενέκριναν άμεσα στην καταβολή της δόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά ζητούν μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόσθετα στοιχεία.
Παρ’ ότι στο Euro Working Group (ΕWG) της Παρασκευής, υπήρξε «ευρεία συμφωνία επί της έκθεσης συμμόρφωσης, που εκπόνησαν οι Θεσμοί», ορισμένοι εκπρόσωποι Υπουργείων εξέφρασαν αμφιβολίες για την εκπλήρωση ενός από τα προαπαιτούμενα και ζήτησαν περαιτέρω διευκρίνιση για τρία ακόμα, όπως μεταδίδει το Πρακτορείο “Reuters”.
Κατά συνέπεια η ελληνική Κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει επιπλέον στοιχεία μέσα στο Σαββατοκύριακο και το EWG ενδέχεται να συνεδριάσει και πάλι μέσα στο Σαββατοκύριακο για να δώσει το “πράσινο φως” για την δόση.
Μάλιστα οι εκπρόσωποι Υπουργείων, που εξέφρασαν τις αμφιβολίες, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπέμψουν το ζήτημα στους Υπουργούς, που συνεδριάζουν έτσι κι αλλιώς την Δευτέρα, αν θεωρήσουν, ότι και πάλι δεν τους καλύπτουν οι απαντήσεις.Fahnen_Europaparlament

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ