Παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα  το βιβλίο «Τα ΜΜΕ και

η δημοσιογραφία σε μετάβαση» του Σωτήρη  Τριανταφύλλου

Το βιβλίο του δημοσιογράφου και προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Σωτήρη Τριανταφύλλου «Τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία σε μετάβαση. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή» παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα  στη Λάρισα. Επικράτησε έντονος προβληματισμός για το μέλλον των δημοσιογράφων, ενώ συζήτηση πήρε σάρκα και οστά για τη διαπλοκή και τα ΜΜΕ.

Η παρουσίαση στην Λάρισα έγινε  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Για το βιβλίο μίλησαν οι Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Γαλαμάτης Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και Σωτήρης Κέλας Πρόεδρος ΕΤΑΣ Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Χαιρετισμό απηύθυναν  οι Γιώργος Τσιγκλιφύσης, πρόεδρος  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και Τρύφων Τσάτσαρος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Τη συζήτηση συντόνισε  ο β’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Γιάννης Σιούλας. Η εκδήλωση ήταν  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στόχος του βιβλίου είναι να καταγράψει, να αναλύσει σε βάθος και να εξηγήσει τις μεταβολές στα ΜΜΕ, τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους. Επικεντρώνει στην ελληνική μηντιακή βιομηχανία, η οποία ακολουθεί μεν κάποια διεθνή πρότυπα, αλλά διαθέτει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην ελληνική βιβλιογραφία και αφορά τις εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων καθώς επίσης και την επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού στα ΜΜΕ. Επίσης, φιλοδοξεί ακόμη να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση της ιστορίας και της εξέλιξης της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας, παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Από τα πρώτα τους βήματα μέχρι και τη σημερινή εποχή των ραγδαίων αλλαγών και εξελίξεων. Από την εποχή των πρώτων μηνυμάτων επικοινωνίας και των χειρόγραφων εφημερίδων μέχρι σήμερα που τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης παρουσιάζουν ρομπότ.    Το παρόν βιβλίο αποτελεί πανεπιστημιακό σύγγραμμα, διδάσκεται για δεύτερη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού που εδρεύει στη Σπάρτη. 

Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και Διευθυντής Επικοινωνίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ διδάσκει και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αθλητικής δημοσιογραφίας του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι και εκπαιδευτής ενηλίκων σε Δημόσια ΙΕΚ.   

Στο Βόλο

Η παρουσίαση στον Βόλο θα γίνει την Παρασκευή, 26 Μαίου 2023 στο Μουσείο Πόλης Βόλου στις 19:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, Δωροθέα Κολυνδρίνη Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δημήτρης Γαλαμάτης Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και Ανδρέας Βέγλης καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Τσιγκλιφύσης, πρόεδρος  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος- Αντιπρόεδρος του ΕΤΑΣ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας ΚΑΙ Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς. Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. 

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Τριανταφύλλου στον Βόλο και τη Λάρισα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στις αρχές του περασμένου Μάρτη, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου, επαγγελματίας δημοσιογράφος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και Διευθυντής Επικοινωνίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπογράφει στο βιβλίο μου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ