-Το 49% των ανθρώπων σε οκτώ χώρες της Ε.Ε. θεωρεί, ότι η Βρετανία θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της από την Ε.Ε., ενώ το 51% ανέφερε, ότι ένα Brexit θα βλάψει την οικονομία της Ε.Ε.!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, που βασίζονται σε έρευνες και δημοσκοπήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν σε χώρες-μέλη της Ε.Ε., σχεδόν οι μισοί πολίτες σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες επιθυμούν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως θα κάνει η Μεγάλη Βρετανία στις 23 Ιουνίου.
Το 45% πάνω από 6.000 ερωτηθέντων στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και την Σουηδία, δήλωσε, ότι θέλουν και αυτοί οι λαοί να ψηφίσουν, ενώ το ένα τρίτο θα επέλεγε να εγκαταλείψει την Ε.Ε., εάν τους δινόταν η ευκαιρία,
Τα ποσοστά των πολιτών, που επιθυμούν έξοδο της χώρας τους από την Ε.Ε., σε κάποιες από αυτές τις χώρες κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το “Euractiv”, επικαλούμενο το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters”, στην Ιταλία το ποσοστό ανέρχεται στο 48%, ενώ στην Γαλλία, στο 41%. Αντίθετα χαμηλά είναι τα ποσοστά σε Πολωνία και Ισπανία, με 22% και 26% αντίστοιχα.

Το 49% των ανθρώπων σε οκτώ χώρες της Ε.Ε. θεωρεί, ότι η Βρετανία θα ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της από την Ε.Ε. στις 23 Ιουνίου, ενώ το 51% ανέφερε, ότι ένα Brexit θα βλάψει την οικονομία της Ε.Ε. και μόνον το 36% πιστεύει, ότι η έξοδος από την Ε.Ε. θα προκαλέσει ζημιά στην ίδια την Βρετανία

«Οι Ιταλοί, ειδικότερα, ευελπιστούν να έχουν την δική τους ευκαιρία να προσέλθουν στις κάλπες, σχετικά με την συμμετοχή τους στην Ένωση, γεγονός, που δίνει την αίσθηση ότι, εάν η βρετανική ψήφος τον Ιούνιο διατηρήσει τελικώς την παρούσα κατάσταση, αυτό δεν θα είναι το τέλος των δεινών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Μπόμπι Ντάφι, επικεφαλής κοινωνικής έρευνας της εταιρείας δημοσκοπήσεων “Ipsos-MORI”.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 49% των ανθρώπων στις οκτώ χώρες θεωρεί, ότι η Βρετανία θα ψηφίσει για να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 23 Ιουνίου, ενώ το 51% ανέφερε, ότι ένα Brexit θα βλάψει την οικονομία της Ε.Ε. και μόνον το 36% πιστεύει, ότι η έξοδος από την Ε.Ε. θα προκαλέσει ζημιά στην Βρετανία.
Λίγο πάνω από το 20% των ερωτηθέντων και στις εννέα χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, θεωρεί, ότι θα υπάρξει περισσότερη ολοκλήρωση μέχρι το 2020 σε σύγκριση με το 40%, που θεωρεί ότι θα υπάρχει λιγότερη. Μάλιστα, το 48% των ψηφοφόρων θεωρεί, ότι η ψηφοφορία για το Brexit θα οδηγήσει και άλλες χώρες, να αποχωρήσουν από το μπλοκ, σε σύγκριση με το 18%, που διαφωνεί.

EVRO

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ