– Παρατηρήθηκε το υψηλότερο επίπεδο εισροής μεταναστών στην χώρα από το 2005 και αύξηση των αφίξεων μεταναστών κατά 109.000, σε σχέση με το 2013.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Η άφιξη μεταναστών το 2014 στην Μ. Βρετανία έφθασε τα 318.000 άτομα, αριθμό, που δηλώνει το υψηλότερο επίπεδο εισροής μεταναστών από το 2005, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν από το βρετανικό “Εθνικό Γραφείο Στατιστικών Δεδομένων”, στις 21 Μαΐου. Πρόκειται για ένα πολιτικό πλήγμα για τον Πρωθυπουργό Ντέϊβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει δεσμευθεί να μειώσει τους εισερχόμενους στην χώρα του μετανάστες σε λιγότερους από 100.000 ετησίως.Big Ben with  city boat in London, UK
Τα στοιχεία αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας λίγο πριν ο Κάμερον αποκαλύψει τους νέους νόμους, που θα αποτρέπουν τους μετανάστες να μεταβούν στην Βρετανία, και μια ημέρα πριν συναντήσει τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να καθορίσουν τα σχέδια για την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ.

Η νέα βρετανική Κυβέρνηση, θα καταστήσει την παράνομη εργασία ποινικό αδίκημα

Όπως σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, η νέα βρετανική Κυβέρνηση, θα καταστήσει την παράνομη εργασία ποινικό αδίκημα, κάτι, που πρακτικά σημαίνει, ότι οι μισθοί, που καταβάλλονται σε όσους εργάζονται παράνομα στην Βρετανία, θα μπορούσαν να κατασχεθούν από την Αστυνομία ως «προϊόν εγκλήματος». Παράλληλα, θα ισχύσει το μέτρο, οι επιχειρήσεις να ενημερώνονται αυτόματα, όταν οι θεωρήσεις των αλλοδαπών εργαζομένων τους λήγουν.
Ο Κάμερον έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των μεταβολών στην ευκολία πρόσβασης των μεταναστών από την ΕΕ στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας τους. Ο ίδιος δεσμεύτηκε επίσης, να προχωρήσει, στην συνέχεια, σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας του στην ΕΕ, το οποίο σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πριν το τέλος του 2017.

Η οικονομία της Βρετανίας, έχοντας καλύτερη απόδοση από
ότι οι χώρες της ΕΕ, έχει καταστήσει την χώρα έναν ελκυστικό προορισμό, για όσους αναζητούν εργασία

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία του “Εθνικού Γραφείου Στατιστικών Δεδομένων”, μετακινήθηκαν 318.000 άτομα στην Βρετανία το 2014, έναντι 209.000, που ήρθαν στην χώρα ως μετανάστες το 2013.
Η άνοδος αυτή χαρακτηρίζεται ως «μια στατιστικά σημαντική αύξηση», ακριβώς λίγο χαμηλότερη από την προηγούμενη κορύφωση των 320.000, που συνέβη το 2005.
Από τότε, που ο Κάμερον υποσχέθηκε το 2010 να μειώσει την μετανάστευση σε «δεκάδες χιλιάδες», η τακτική δημοσίευση στοιχείων χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους ως υπενθύμιση της δυσκολίας ελέγχου της μετανάστευσης από την ΕΕ.
Η οικονομία της Βρετανίας, έχοντας καλύτερη απόδοση από
ότι τα περισσότερα μέλη της ΕΕ, έχει καταστήσει την χώρα έναν όλο και πιο ελκυστικό προορισμό, για όσους αναζητούν εργασία.
Αναλυτές αμφισβητούν, ωστόσο, κατά πόσο οι αλλαγές του Κάμερον στο σύστημα πρόνοιας θα βοηθήσουν πραγματικά να μειωθεί η εισροή των ξένων εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ