-Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών: “Η συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα αποτελεί στρατηγική συμμαχία για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και για την παραγωγική της ανασυγκρότηση”.
Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Άνοιγμα προς την Παγκόσμια Τράπεζα για την χρηματοδότηση έργων πραγματοποιεί το ελληνικό Υπουργείο Υποδομών. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως έγινε γνωστό από στελέχη του Υπουργείου, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την εξειδίκευση και την άμεση υλοποίηση της συνεργασίας.
Η λίστα με τα έργα, που παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Υπουργείο Υποδομών, αφορά συγκεκριμένα:
α)Τα εμπορευματικά κέντρα Logistics
* Το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, για το οποίο προκηρύσσεται τις επόμενες ημέρες ο σχετικός διαγωνισμός. Θα ακολουθήσει και νέος σχεδιασμός επέκτασης του με πρόσθετη έκταση και νέος διαγωνισμός.
* Νέα κέντρα εφοδιαστικής αλυσίδας σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.
β)Τα σιδηροδρομικά έργα
* Την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων ηλεκτροκίνησης στον άξονα Αθήνας –Θεσσαλονίκης
* Τα σιδηροδρομικά έργα κατά μήκος της Εγνατίας
* Το έργο της επέκτασης του Προαστιακού σιδηροδρόμου έως το Λαύριο.

“Η συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα αποτελεί στρατηγική συμμαχία για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και για την παραγωγική της ανασυγκρότηση”

Στην λίστα περιλαμβάνονται ακόμη το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι του Ηρακλείου, για το οποίο προωθείται άμεσα ο σχετικός διαγωνισμός μέσω ΣΔΙΤ αλλά και οδικά έργα.
Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υποδομών, οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασαν το ενδιαφέροντος τους για την χρηματοδότηση των έργων, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων, που διαθέτει η Τράπεζα, αλλά και την δυνατότητα της για την ενεργοποίηση συνεργαζόμενων με αυτήν δικτύων επενδυτών.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι “η συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα αποτελεί στρατηγική συμμαχία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την παραγωγική της ανασυγκρότηση”.erga

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ