-Καθημερινά καταγράφονται επιθέσεις σε δημόσιους χώρους με θύματα ξένους μετανάστες, αδιακρίτως ηλικίας και καταγωγής!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η εσωτερική έννομη τάξη και η κοινωνική γαλήνη στην Σουηδία. Οι πρόσφατες εξελίξεις, σχετικά με τα βίαια επεισόδια, που συνέβησαν σε Κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, που είχαν ως αποκορύφωμα την δολοφονία μιάς νεαρής κοπέλλας από ανήλικο μετανάστη, προκάλεσαν αλλεπάλληλες εκδηλώσεις βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών σε διάφορα μέρη, κυρίως από οργανωμένους ακροδεξιούς.
Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Στοκχόλμη, ομάδες από χούλιγκαν ποδοσφαιρικών ομάδων ενώνονται με οργανωμένους νεοναζί και διενεργούν μαζικές επιθέσεις εναντίον των μεταναστών.
Σε σχετικό ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail” αναφέρει, ότι το φαινόμενο αυτό τείνει να γίνει καθημερινό, και υποστηρίζει, ότι ένας εκ των χούλιγκαν, που συμμετείχαν στην επίθεση, που έγινε στο μετρό την περασμένη Παρασκευή, σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ωμά, ότι σε κοινή δράση με τους νεοναζί επιτίθενται αδιακρίτως εναντίον μεταναστών και προσφύγων, επιβεβαιώνοντας, ότι πάνω από 50 άτομα επιτέθηκαν σε παιδιά, που, όπως ισχυρίστηκαν οι επιτιθέμενοι, «δεν έμοιαζαν με Σουηδούς».souidia

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ