. Σύμφωνα με έρευνα-μελέτη μεγάλης εταιρείας, με αντικείμενο τις μελλοντικές προβλέψεις και υπολογισμούς, οι ΗΠΑ θα χάσουν την πρωτοκαθεδρία από την Κίνα

Σχετικά με τον ρόλο των Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον στην υπογραφή του νέου ελληνικού Μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα!
-Πώς, παρά το δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015, με το οποίο οι ‘Έλληνες είχαν απορρίψει την Συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας πείσθηκε τελικά από τους Αμερικανούς και υπέγραψε στις 11 Ιουλίου 2015 την Συμφωνία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. !
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του “Russia Today”, το Wikileaks δημοσίευσε αλληλογραφία της 10ης Ιουλίου 2015 με τις μυστικές συνομιλίες, ώστε να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να υπογράψει το νέο Μνημόνιο
Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα του “Russia Today”, το Wikileaks δημοσίευσε αλληλογραφία της 10ης Ιουλίου 2015 μεταξύ του John Podesta, -που είναι επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον- και της επικεφαλής προσωπικού του Μπιλ Κλίντον, Tina Flournoy. Στο πρώτο e-mail ο Podesta ερωτά την Flournoy, αν ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, θα μπορούσε να καλέσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.
«Ο Λευκός Οίκος με ερώτησε, αν ο WJC (Ουίλιαμ Τζέφερσον, “Μπιλ” Κλίντον) έχει σχέσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να τον καλέσει και να τον συμβουλεύσει να προχωρήσει σε συμφωνία», γράφει ο Podesta.
Η Flournoy απάντησε, λέγοντας, πως ο Κλίντον θα τον καλέσει, αλλά, ότι «η άμεση ερώτησή του είναι, αν θα πιέσουμε και την Μέρκελ;».
Όπως αναφέρει το “Russia Today”, εκείνη την εποχή, η Ελλάδα είχε απορρίψει τα μέτρα λιτότητας, που της είχαν επιβληθεί από την Ευρώπη και το ΔΝΤ μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

«Εμείς θα επικροτούσαμε μια ώθηση προς την Καγκελάριο με τον τρόπο που σας προτείνουμε»!

Η χώρα βρισκόταν αντιμέτωπη με την χρεωκοπία και την έξοδο από την Ε.Ε. μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας. Τις ημέρες, που προηγήθηκαν της αλληλογραφίας αυτής, ο κ. Τσίπρας είχε πει στον ελληνικό λαό, «λέμε όχι σε τελεσίγραφα, όχι σε εκβιασμούς».
Στην συνέχεια, ήρθε το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, με το οποίο οι ‘Έλληνες απέρριψαν την Συμφωνία.
Την ίδια ημέρα, όμως, εστάλη ένα ακόμα email, το οποίο αφορούσε την Ελλάδα, από τον Amitabh Desai, Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής του Μπιλ Κλίντον, με παραλήπτη τον επικεφαλής προσωπικού του Μπαράκ Ομπάμα, Denis McDonough.
«Βρισκόμαστε ήδη σε στενή επαφή με τους ανθρώπους της Μέρκελ αυτή την εβδομάδα, πριν από την επίσκεψη του WJC στην Βοσνία και με δεδομένη την επίσκεψη της Μέρκελ στην Βοσνία, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αν χρειάζεται μία ώθηση προς την Μέρκελ, θα βάλουμε τον WJC να καλέσει την Μέρκελ με σκοπό να ζητήσει καθοδήγηση για την Βοσνία και μετά τυχαία να την ερωτήσει για την Ελλάδα στο τέλος», έγραψε ο Amitabh Desai.
«Εμείς θα επικροτούσαμε μια ώθηση προς την Καγκελάριο με τον τρόπο που σας προτείνουμε», απάντησε ο McDonough από το γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα.
«Αν όλοι έχετε χρόνο, αύριο το πρωί στη Σρεμπρένιτσα, τώρα πιστεύουμε, ότι ένα τηλέφωνο Τσίπρα θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο» πρόσθεσε.

ipa-simaia

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο McDonough ανάφερε τα σημεία, τα οποία έπρεπε να συζητήσει ο Κλίντον με τον Τσίπρα, υπογραμμίζοντας «την σημασία παραμονής της χώρας στο ευρώ, τόσο για γεωπολιτικούς, όσο και για οικονομικούς λόγους».
«Αποτελεί ευτύχημα το να το κάνει και είμαστε όλοι ευτυχείς να βοηθήσουμε», απάντησε ο Desai.
«Επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους της Μέρκελ πριν την αναχώρηση και ελπίζουμε να επικοινωνήσουμε μαζί της αύριο, και θα επικοινωνήσουμε, επίσης, αύριο το πρωί με τον Τσίπρα, όταν προσγειωθεί στο Σεράγεβο.
Στις 11 Ιουλίου, επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε τελικά σε αυξήσεις φόρων και περικοπές στον δημόσιο τομέα. Μιλώντας μετά την συμφωνία, είπε, «Είναι εθνικό μας καθήκον να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας στην ζωή και στην Ευρωζώνη».
Πάντως, το “Russia Today” σχολιάζει, ότι περιέργως, ο Τσίπρας εμφανίστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Κλίντον, τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου του πήρε συνέντευξη ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ