OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Η γερμανική πολιτική ηγεσία απάντησε με αυστηρές προειδοποιήσεις στην κριτική του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προοιωνίζοντας, ότι οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο αναμένεται να εξελιχθούν προβληματικές!
Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ: “Η Ευρώπη κρατάει στα χέρια της το πεπρωμένο της”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου

Σε τροχιά σύγκρουσης φαίνεται να οδηγούνται η Γερμανία με τις ΗΠΑ, καθώς τα τρία σημαντικότερα πρόσωπα της γερμανικής ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, «σήκωσαν το γάντι», που έριξε ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μέσα από την συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα “The Times” του Λονδίνου και τον προειδοποίησαν για την οικονομία της χώρας του, τις σχέσεις με το Κρεμλίνο και το ενδεχόμενο φορολόγησης με 35% των εισαγωγών γερμανικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.
Σαν απάντηση, σε όσα ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική της Γερμανίας μέσα από τις συνεντεύξεις του στην εφημερίδα “The Times” του Λονδίνου, αλλά και στην γερμανική εφημερίδα “Bild”, η γερμανική πολιτική ηγεσία άφησε να διαφανεί, ότι, υπό την νέα διοίκηση του Λευκού Οίκου, οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Βερολίνο αναμένονται να είναι τουλάχιστον… ακανθώδεις!
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας, με «αιχμή του δόρατος» την Άνγκελα Μέρκελ, τον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, αλλά και τον Αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απάντησε στην κριτική, που άσκησε ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος στην Γερμανίδα Καγκελάριο για την πολιτική, που άσκησε στο Προσφυγικό, καθώς και στις απειλές του, ότι θα επιβάλει φόρο 35% στις εισαγωγές αυτοκινήτων BMW στις ΗΠΑ.

Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε: “Το «πολιτικό φλέρτ» του Ντόναλντ Τραμπ με την Ρωσία, μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς στην Συμμαχία της Δύσης”!

Πιο συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας στην εκτίμηση του Τραμπ, ότι τον δρόμο, που χάραξε η Βρετανία με το Brexit, θα τον ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ε.Ε., σημείωσε, ότι η Ευρώπη κρατάει στα χέρια της το πεπρωμένο της και πως η ίδια θα συνεχίσει να εργάζεται για το κοινό μέλλον των «27».
Από την πλευρά του, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, προειδοποίησε τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο, τόσο για την προστατευτική οικονομική πολιτική, που επιθυμεί να εφαρμόσει, όσο και για τους κινδύνους, που μπορεί αυτή να ενέχει για την παγκόσμια οικονομία.
Την ίδια στιγμή, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το «πολιτικό φλέρτ» του Ντόναλντ Τραμπ με την Ρωσία, υπογραμμίζοντας, ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει τριγμούς στην «Συμμαχία της Δύσης».
Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση, που ήρθε από τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην απειλή του Τραμπ να φορολογήσει τις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Γερμανία. «Νομίζω, ότι το μεγαλύτερο εργοστάσιο της BMW βρίσκεται στις ΗΠΑ» είπε με νόημα ο κ. Γκάμπριελ.

Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: “Η αύξηση του αριθμού των προσφύγων, που φεύγουν από την Μέση Ανατολή και ψάχνουν άσυλο στην Ευρώπη, οφείλεται εν μέρει στους πολέμους, που έκαναν οι ΗΠΑ στην περιοχή”!

«Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα βρεθεί προ εκπλήξεως, εάν τα εξαρτήματα, που χρειάζεται και δεν παράγονται στις ΗΠΑ, φθάνουν στην χώρα με φόρο 35%. Πιστεύω, ότι κάτι τέτοιο θα κάνει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πιο αδύναμη και κυρίως πιο ακριβή. Αναμένω να δω, τι έχει να πει το αμερικανικό Κογκρέσο για όλα αυτά, ένα σώμα, που αποτελείται από ανθρώπους, που είναι αντίθετοι με τον Τραμπ» σημείωσε.
Ενδεικτική του τεταμένου κλίματος, που διαμορφώνεται, ήταν η απάντηση του κ. Γκάμπριελ, όταν ερωτήθηκε, τι θα μπορούσε να κάνει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, έτσι ώστε οι Γερμανοί να αγοράζουν περισσότερα αμερικανικά αυτοκίνητα: «Να φτιάξει καλύτερα αυτοκίνητα» σχολίασε ο Γερμανός Αντικαγκελάριος λακωνικά.
Σκληρή ήταν η απάντηση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στα σχόλια του Τραμπ για το Προσφυγικό. «Η αύξηση του αριθμού των προσφύγων, που φεύγουν από την Μέση Ανατολή και ψάχνουν άσυλο στην Ευρώπη, οφείλεται εν μέρει στους πολέμους, που έκαναν οι ΗΠΑ στην περιοχή» υπογράμμισε, με τα «βέλη» του, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, να «πλήττουν» και τον απερχόμενο από τον Λευκό Οίκο, Μπαράκ Ομπάμα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ