-“Ανεξαρτήτως ύψους οφειλής, θα ξεκινούν αυτομάτως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δημεύσεις λογαριασμών”!

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», σε «ξαφνικό θάνατο» οδηγεί εκατομμύρια οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου μια πρόβλεψη, που περιλαμβάνεται στο νέο συμπληρωτικό κείμενο του τρίτου μνημονίου, το οποίο κλειδώνει την συμφωνία της ελληνικής Κυβέρνησης με τους δανειστές. Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη πρόβλεψη, όποιος δεν αποπληρώσει εγκαίρως μια δόση στην Εφορία ή στα Ασφαλιστικά ταμεία, είτε από ληξιπρόθεσμες, είτε από τρέχουσες οφειλές, θα υφίσταται, πλέον, αυτομάτως κυρώσεις. Επιπλέον, οι δανειστές απαιτούν να μη γίνει και καμία άλλη ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών, ούτε φυσικά να δίνεται παράταση του υπάρχοντος καθεστώτος των 100 δόσεων.

“Βάζοντας “θηλιά στον λαιμό” των οφειλετών, οι δανειστές εκτιμούν, ότι θα εισπράξουν άλλα 900 εκατομμύρια ευρώ έσοδα έως το 2018, αφού από εδώ και πέρα, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής, θα ξεκινούν αυτομάτως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δημεύσεις λογαριασμών”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, τα στελέχη του Κουαρτέτου εκτιμούν, πως βάζοντας “θηλιά στον λαιμό” των οφειλετών, θα εισπράξουν άλλα 900 εκατομμύρια ευρώ έσοδα έως το 2018, αφού από εδώ και πέρα θα ξεκινούν αυτομάτως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και δημεύσεις λογαριασμών, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής.
Το καθεστώς, που ισχύει σήμερα, υπαγορεύει με βάση την ρύθμιση των 100 δόσεων, που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2015, πως ο οφειλέτης χάνει τα ευεργετικά προνόμια, όταν δεν καταβάλλει 2-3 δόσεις ανάλογα με το χρονικό εύρος, που έχει επιλέξει για την ρύθμιση. Μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2016 προβλέπεται, ότι μπορεί να πληρώσει τις οφειλές του εντός 30 ημερών από την ημερομηνία, που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως το τέλος του 2017, εντός 15 ημερών και από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να πληρώνει εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.
Όπως εκτιμούν πολλοί παράγοντες, ο συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να αναστατώσει την αγορά και την κοινωνία και να βυθίσει στην απόγνωση φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

apodeixeis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ